Geleneksel Çocuk Oyunları İl Birinciliği

Geleneksel Çocuk Oyunları İl Birinciliği

-Etkinliklere 84 Takımdan Toplam 1028 Öğrenci KatılıyorGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri...


-Etkinliklere 84 Takımdan Toplam 1028 Öğrenci Katılıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri "Geleneksel Çocuk Oyunları" başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Servisi Sorumlusu Nida Kaya, merkez dört ilçede başlayan çocuk şenlikleri Seyhan Atatürk Kız Meslek Lisesi, Sarıçam Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Çukurova Adana Anadolu Lisesi ve Yüreğir Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonlarında gerçekleştirileceğini söyledi.

Çocuk oyunlarının unutulmaması için bu gibi etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Kaya, ?İlkokul 2'inci sınıflar arasında ?yağ satarım bal satarım?,3'üncü sınıflar arasında ?mendil kapmaca? 4?üncü sınıflar arasında ?tombik dokuztaş?, 5'inci ve 6'ıncı sınıflar arasında?kaleli yakar top? dallarında oyunlar oynanacak. Oyunlara, ilçede bulunan okullardan 84 takım ve 1028 öğrenci katılacak? dedi.

Çocukların bilgisayar oyunlarına çok zaman ayırdıklarını, bağımlı ve dört duvar arasında sıkışıp kaldıklarına dikkat çeken Kaya şöyle devam etti:

"Günümüzde dışarı çıkıp oyun oynayan çocuk sayısı parmakla sayılacak kadar azaldı.Geleceğimiz olan bu çocuklarımızı sanal alemin kirli dünyasından bir nebze uzaklaştırabilmek amacıyla, çocukluk dönemimizin eski oyunları gündeme taşıdık. Etkinlikte emeği geçen, maddi manevi bizi destekleyen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fazlı Bayram Hadi'ye, oyun liderlerimize ve hakemlerimize teşekkür ediyorum."

Kaya, ayrıcaİl birinciliği yarışmaları 21-22 Nisan tarihinde Menderes Spor Salonu?nda gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler