Genç Adana Demirsporlular Derneği Başkanı Emrah Tunç:

Genç Adana Demirsporlular Derneği Başkanı Emrah Tunç:
Emrah Tunç: 'Bu basın açıklamasını yapmak, kurmaya çalıştığımız derneğimizin uğradığı haksızlıklar ve Adana Demirspor Başkanı ve yönetiminin kanun hukuk tanımaz hal ve hareketleri yüzünden zorunlu olmuştur..'

 

Sayın basın mensupları  ve çok değerli Adana Demirspor taraftarları,

Bu basın açıklamasını yapmak, kurmaya çalıştığımız derneğimizin uğradığı haksızlıklar ve Adana Demirspor Başkanı ve yönetiminin kanun hukuk tanımaz hal ve hareketleri yüzünden zorunlu olmuştur.

Öncelikle büyük Adana Demirsporumuzun kongresine 6 gün kala gündemi bu şekilde meşgul ettiğimiz için tüm mavi lacivertli gönül arkadaşlarımızdan özür dileriz.

Biz yaklaşık 40 kongre üyesi arkadaşımızla bir araya gelerek Adana Demirspor'a destek olabilmek amacıyla bir dernek, bir oluşum, bir birliktelik kurmak niyetiyle yola çıktık.

Ülkemizde bir derneğin kurulmasın için gerekli bütün hazırlıklarımızı yaptık. Evraklarımızı tamamladık. Yerimizi tuttuk ve il dernekler müdürlüğüne başvurduk. İl dernekler müdürlüğü, bize hem dernek adında hem de dernek tüzüğünde ismini kullandığımızdan dolayı Adana Demirspor kulübünden bir izin belgesinin alınması gerektiğini,  bu şekilde kurulma gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Derneğimizin adı :  GENÇ ADANA DEMİRSPORLULAR DERDEĞİ (GENÇADS )

Tüzüğümüzde Adana Demirspor ismi  geçen yere örnek  : 

ÜYE OLMA ŞARTI : Genç Adana Demirsporlular derneğine üye olabilmek için Adana Demirspor kongre üyesi olmak ya da kongre üyeliği için başvuru yapmış ve bekleme sürecinde bulunmak

Biz de izin talep dilekçemizi hazırladık ve 23.05.2018 de kulübümüze sunduk. Dernek başkanı olarak, konu hakkında kulüp başkanına özelden ulaşıp durumu anlattım ve yardımcı olmalarını istedim.

Adana Demirspor kulübü mevcut başkanı, tamamen keyfi bir tutum sergileyerek bu dilekçemize olumlu cevap vermeyeceğini ve kongreden sonra gelecek olan yönetimi beklememiz gerektiğini bana söyledi.

Kendisi önce kurucu üyelerimizin listesini istedi, kendisine gönderdim .  

Anlamsız bir şekilde ve neden olduğu belli  olmayan bir şekilde kurucu üyelerimizin sosyal medya hesabının inceleneceğini hakaret küfür varsa izin vermeyeceğini söyledi.  7 üyenin bütün sosyal medya hesaplarını 2 dakikada taratan kulüp başkanı, şahsımın sosyal medya hesabından kendisi  ile ilgili 3 tane eleştiri mesajımı  (ki daha önceden fotosu çekilip saklandığı çok belli olan  11 mart, 19 nisan ve 15 mayıs 2018 tarihli ) bana gerekçe göstererek kurulacak derneğimizi kurmaya engel oldu.

ben kendisine hakaret ve küfür yok paylaşımlarda deyince de bu senin düşüncen dedi.

KULÜP BAŞKANININ VE YÖNETİMİNİN ,GENÇ ADANA DEMİRSPORLULAR DERNEĞİNİN

KURULMASINA ENGEL OLMALARININ  ALTINDA ÜÇ TANE TEMEL SEBEP VARDIR

DEĞERLİ  ADANA DEMİRSPORLULAR

Bunlar :

  1. Egoizm
  2. Hukuk tanımaz keyfiyet
  3. Korku

1. egoizm:  Bütün sezon boyunca kulüp başkanının bu egoist tavrından herkes şikayetçi olurken çok da fazla anlam verememiştik. Görüştüğümüz futbolcular,  yöneticiler, kulüp çalışanları, basın mensupları, kongre üyeleri, taraftarlar  yani kısaca kulübün içinde dışında kim varsa herkes, kendisinin egoist ve bencil tavrından şikayetçiydi. Bugün geldiğimiz noktada herkesin ne kadar haklı olduğunu biz de üzülerek ve bir Demirsporlu olarak biraz da utanarak öğrenmiş olduk

maalesef ki Adana Demirspor kulüp başkanı egosunun kurban olmaktadır.

2. Hukuk tanımaz keyfiyet :  Mevcut kanundan haberi olmadan ya da kanundan korkmayan bir  uslüp ile kendisine bu sezon vermiş olduğumuz hiç bir dilekçeye (yasal hakkımız olmasına rağmen ) bilerek cevap vermeyen kulüp başkanı ve yönetimi,

Adana Valiliğini,

Adana İl Dernekler Müdürlüğünü,

Başbakanlık İletişim Merkezini 

bu kurumları ve bu kurumların bağlı bulundukları kanun yönetmelik ve tüzükleri hiçe sayarak bilerek ve kuru bir inatla kanun çiğnemektedirler.

arkalarında kanundan daha güçlü bir yapı var gibi keyfi davranışta bulunmaktadırlar.

İşte mevcut kulüp başkanı ve yönetimi

Adana' da gençlerin bilgi ve bilinç ile donatılıp, bir araya getirilerek

hem Adana'ya hem Adana Demirspor'a faydalı olması için kurulacak derneğe hiç bir yasal gerekçe göstermeden keyfine göre ret cevabı vermiştir. Demirspor'a fayda verilmesini istemez bir tavır ortaya koymuşlardır

3. Korku : GENÇ ADANA DEMİRSPORLULAR DERNEĞİ , 40 a yakın Adana Demirspor sevdalısı  aktif kongre üyesi arkadaşın bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Kurulur kurulmaz da bir ay içinde 100 e yakın kongre üyesi Demirsporlu arkadaşımız da derneğimize katılacaklarını beyan etmişlerdir.

Derneğimizin manevi gücünü , önümüzdeki altı ay içerisinde yaptıkları ve söylemleri iye yaklaşık 150 Adana Demirspor Kongre üyesinin bir arada olma olarak ölçmekteyiz

İşte bu güçlü ve dürüst oluşumun,

doğruları söylediği zaman, bundan zarar görecek olanların korkusudur bu.

Ama ne kadar korkarsanız korkun,

Ne kadar kanun tanımazlık yaparsanız yapın,

Bu dernek,  Adana Demirspor'a  gerekirse ömrünü adayacak insanların el ele tutuşması ile omuz omuza yürümesi ile kurulacaktır. Ve Adana Demirspor bağımsız ve üreten bir spor kulübü haline gelene kadar mücadelemiz devam edecektir.

Tüm basın mensubu arkadaşlarımız aracılığı ile  Adana Demirspor taraftarlarına ve kongre üyelerine sesleniyoruz. Biz Demirsporumuza  faydamız olsun diye bir araya geldik ama Adana Demirspor kulüp başkanı ve yönetimi bunun önüne engel olmaktadırlar. Bütün bu olanların hepsinin  kamuoyu vicdanında değerlendirilmesi en büyük dileğimizdir.

Saygılar

 

 

 

GENÇ ADANA DEMİRSPORLULAR DERNEĞİ BAŞKANI

                                                                                        EMRAH TUNÇ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.