Genç Nesiller Öğreniyor Projesinin Açılışı Gerçekleştirildi.

Genç Nesiller Öğreniyor Projesinin Açılışı Gerçekleştirildi.

Açılış Vali Demirtaş’ın Katılımıyla Gerçekleşti. Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen“Genç Nesiller Öğreniyor” projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Yüreğir Gençlik Merkezi’ndeki programın açılışına Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Gençlik Merkezi Müdürleri, kamu kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

 Programın açılışında konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye’nin Asya, Avrupa ve Ortadoğu’nun birleştiği kritik bir coğrafyada yer alan, her geçen gün büyüyen ve güçlenen önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Vali Demirtaş, “Yaşadığımız bu çetin coğrafyada bizim en büyük gücümüz, beşeri sermayemizdir. Dünya nüfusunun giderek yaşlandığı bir dönemde, nüfusunun yaklaşık 20 milyonu 18 yaş altında bulunan bir ülke olarak, bu gücü en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Çocuklarımızı çağımızın gerektirdiği bilgi ile donatmalı, onlara teknolojinin imkânlarını sonuna kadar sunmalıyız. Sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetleri icra edebilecekleri ortamları hazırlamalıyız. Kısacası fiziksel ve ruhsal anlamda onları geleceğin dünyasına en iyi şekilde hazırlamalıyız” dedi.

Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan “Genç Nesiller Öğreniyor” projesinin gençlerin özellikle ruhsal gelişimine katkı sağlayacak önemli bir proje olduğuna işaret eden Vali Demirtaş, “Adana’nın Güney Bölgesinde yaşayan gençlerimizin sosyal hayatta karşılaştıkları uyum problemlerini, gençlik merkezlerimizde açacağımız kurslarla, düzenleyeceğimiz günübirlik gezilerle ve yatılı kamplarla ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Gençlerimizi yaşadıkları ortamlardan çıkarıp farklı mekânlarda, eğlenceli aktivitelerle buluşturacağız. Bu etkinlikler sayesinde zihinlerinde yaşama ve geleceğe dair yeni umutların filizlenmesine fırsat vereceğiz. Yeni arkadaşlıkların temellerinin atıldığına, aynı şarkılara tempo tutulduğuna, aynı sevince ortak olunduğuna hep birlikte şahit olacağız” diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş, konuşmasının ardından proje kapsamında eğitim alan öğrenciler ile sohbet ederek, yaptıkları el sanatları hakkında bilgi alarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Seyhan Belediye Başkanlığı, Yüreğir Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğü’nün proje ortaklarına teşekkür etti.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın önderliğinde Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında il müdürlüğünce “Geleceğin Sportmenleri, Engelin, Engelim, Yaşama Kulaç At ve Genç Nesiller Öğreniyor “ projelerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Ataşbak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Bu projelerle amacımız, Güney Adana’da ki çocuklarımızı ve gençlerimizi gençlik merkezlerimizde ve spor salonlarımızda spor yoluyla eğitmek, spora yönlendirerek onları kötü alışkanlardan uzaklaştırmak, özgüveni yüksek bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamaktır. Ülkemizin geleceğinde büyük sorumluluklar almaya hazırlanan özellikle Güney Adana bölgemizde ikamet eden gençlerimizin gençlik merkezlerimizde ki  reaktif faaliyetlerle kendilerini daha iyi yetiştirmelerini, kendileri ve çevreleriyle uyum içinde olabilmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz.”

Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun tarafından Gençlik Merkezlerinde yapılan faaliyetleri sinevizyon eşliğinde katılımcılara aktararak  “Genç Nesiller Öğreniyor” projesi ile gençlerin günübirlik geziler ve bir haftalık yatılı kamplar düzenlemek suretiyle,  sosyalleşme, eğlenme ve çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirme fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler