Genelkurmay'dan şok baskın...

Genelkurmay'dan şok baskın...

Türkiye'yi sarsan ihanet görüntüleri konusunda suskunluğunu koruyan Genelkurmay'dan şok baskın...Ardı ardına ortaya çıkan ve ihanetle eşdeğer skandallarla...

Türkiye'yi sarsan ihanet görüntüleri konusunda suskunluğunu koruyan Genelkurmay'dan şok baskın...
Ardı ardına ortaya çıkan ve ihanetle eşdeğer skandallarla sarsılan Genelkurmay Başkanlığı,  yine skandalı değil skandalı ortaya çıkaranların peşine düştü. Terör örgütünün 7 Mehmetçik'i şehit ettiği Çukurca Hantepe'deki kanlı baskını, Heron'un kamerasından izlemekle yetinen 30 birimden hesap sormak yerine görüntülerin basına sızmasıyla ilgili operasyon başlatıldı. Genelkurmay Askeri Savcılığı, bu birimlerde çalışan tüm personelin evlerine sabah saatlerinde eşzamanlı operasyon düzenledi!

Hantepe Karakolu'na yapılan baskındaki ihmali saniye saniye göz önüne seren Heron Skandalı, Genelkurmay'da şok etkisi yaptı.  Görüntülerin Taraf Gazetesi'nde yayınlanmasının ardından önce haberi yayınlayan Mehmet Baransu'yu baskı altına alan askeri kanat, "Görüntüleri kimlerin sızdırdığı" konusunda bir cevap alamayınca, bugün bir başka yönteme başvurdu.

Heron adlı insansız hava uçağından gelen görüntüleri 30 ayrı merkezde canlı olarak izleyen askeri personeli göz hapsine alan Genelkurmay Askeri Savcılığı, bugün sabah saatlerinde şüphe uyandıran personelinin evine baskınlar düzenledi.

Baskında personellerin evleri ve akrabalarına ait işyerleri didik didik arandı. Askeri Savcılık, Heron kayıtlarının çoğaltılıp evlere götürüldüğü şüphesiyle yaptığı aramalarda şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlamazken, evleri basılan askeri personel ve yakınları da tek tek sorguya alındı..

Operasyonu büyük bir titizlikle gerçekleştiren Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın, "Köstebeği" bulmak için çok farklı taktikler denediği de ortaya çıktı. Sorgulananlar arasında adı geçen askeri personellerin eş ve çocukları bile çapraz sorguya alındı ve bu görüntüler hakkında bilgileri olup olmadığı soruldu.

BASKIN SANİYE SANİYE İZLENDİ

Çukurca'daki 3. Taktik Tümen Komutanlığı?na bağlı Hantepe askeri bölgesinde 11 şehit verdiğimiz gece yaşananlar, Heron tarafından görüntülenmiş.

Gediktepe baskını ile ilgili ihmaller zincirine yenileri eklenmeye devam ediyor. 11 askerimizin şehit olduğu kanlı baskın ile ilgili Emniyet'in baskından önce yaptığı 'saldırı uyarısı' raporu ve Heronlar'ın PKK'lıları tespit etmesi sonrasında şimdi de hain saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Komutanların askerlerin şehit edilmesini 'BBG evi gibi' canlı yayında izlemesine rağmen bölgeye herhangi bir helikopter veya takviye birlik gönderilmediği belirlendi.

Taraf Gazetesi, Gediktepe saldırısından 20 dakika önce bölgeye giden Heron'un çektiği görüntülere ulaştı. Saniye saniye saldırı görüntülerinin kaydedilip anında Karargaha iletilmesine rağmen herhangi bir önlem alınmadı ve 11 askerimiz şehit oldu.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN GÖRÜNTÜLER-1

TÜRKİYE'Yİ SARSAN GÖRÜNTÜLER-2

TÜRKİYE'Yİ SARSAN GÖRÜNTÜLER-3

TAKVİYE GÖNDERİLMEDİ

Hantepe Üs Bölgesi'ne 20 Temmuz'da düzenlenen kanlı baskının görüntüleri başta Genelkurmay olmak üzere karargahlardan canlı şekilde izlendi. Görüntülerde, PKK'lıların, askerlere attığı bombalar büyük gürültüyle patlıyor. Ardından kaçışan askerler, pusudaki PKK'lılarca kurşun yağmuruna tutuluyor. Bu hain saldırı, Balyoz davasında hakkında yakalama emri çıkarılan Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın başında bulunduğu Hakkari 3. Taktik Tümen Komutanlığı'ndan da saniye saniye izlendi. Ancak, bölgeye ne bir helikopter ne de takviye birlik gönderildi.

SANİYE SANİYE BASKIN ANI

Canlı izlenen PKK saldırısı saniye saniye böyle yaşandı:

02:00: Hantepe Üs Bölgesi'ne saldırı ihbarı üzerine bölgeye gönderilen Heron kayıt almaya başlıyor. PKK'lıların mevzilere yaklaşması görüntüleniyor. Saldırı bilgisi anında Yüksekova Tümen Birliği'ne bildiriliyor ve bölgeye acilen yardım ve taarruz helikopteri gönderilmesi isteniyor.

02:30: Askerlerin nöbet tuttuğu mevzilere PKK'lılar adım adım yaklaşıyor. Gece yarısı olmasına rağmen PKK'lıların her hareketi net olarak görünüyor. Hâkim tepelerde mevzilenmiş PKK'lılar canlı olarak tüm merkezlere aktarılıyor.

02:32: Heron, askerlerin nöbet tuttuğu mevzileri gösteriyor. İçeride altı civarında asker var.

02:33: Heron iki tepedeki PKK'lıları net bir şekilde görüntülüyor. Helikopter geleceğini düşünen Heron operatörü, koordinatlara odaklanarak bölgeyi kayıt altına alıyor.

02:34: Hantepe Karakolu'ndan PKK'lılara doğru ilk topçu atışı yapılıyor. Ancak top isabet etmiyor. PKK'lılar mevzilere yaklaşmaya devam ediyor.

02:35: Yer değiştirerek kulübelere doğru ilerleyen PKK'lılar görüntüye geliyor. Bir yandan yer değiştirilirken, bir yandan da askerlerin mevzilerine bomba atılıyor.

02:36: 7 PKK'lı farklı noktalardan mevzilere yaklaşıyor. Mevzide bekleyen askerler bir kez daha görüntüye giriyor.

PKK'LILAR ATEŞ AÇIYOR

02:39: Askerler dağınık halde, üstü açık bir mevzide beklerken sağdan soldan ateş başlıyor. PKK'lılar bölgeyi çapraz ateşe tutuyor. Taciz ateşi sırasında bir PKK'lı askerlerin bulunduğu mevziye yaklaşıyor.

02:40: Mevziye yaklaşan bir PKK'lı, el bombasının pimini çekip askerlerin üzerine atıyor. Bombadan kurtulmayı başarıp, siperin dışına çıkan askerlerin üzerine üç farklı noktadan ateş açılıyor. Siperden çıkmaya çalışan askerlerin üzerine bu kez ikinci bomba atılıyor. Siperin yakınında üçüncü bomba da patlıyor.

02:42: Tepelerdeki PKK'lılar kurşun yağdırmaya devam ediyor. Ne topçu ateşi yapılıyor ne de kendilerine yardım etmek üzere taarruz helikopteri geliyor.

02:44: İki PKK'lı, siperde yer değiştiren askerleri vuruyor.

02:46: PKK'lılar mevzi etrafında dolaşarak teker teker kalan askerlere ateş ediyor.

02:49: Kulübedeki askerler PKK'lılara silahla karşılık veriyor.

02:50: Askerlerin olduğu diğer kulübe iki bomba ile patlatılıyor.

02:53: Patlama sonrası askerler kulübeyi terk ediyor.

02:54: Kulübeden çıkan askerlerin üzerine, pusudaki PKK'lı ateş ediyor. İki asker sığınağa saklanmak isterken bu kişi tarafından vuruluyor.

02:55: Baskın ihbarının üzerinden yaklaşık bir saat geçti. 15 dakikada bölgede olması gereken helikopter bölgeye gelmediği gibi bomba yüklü uçaklardan da haber yok. Askerlerin vurulma anları tüm birimlerce canlı olarak izleniyor.

TEPEDE DİNLENİP GİTTİLER

02:55: Askerlerin bulunduğu sığınak el bombasıyla patlatılıyor.

02:55: Diğer barınağa koşmaya çalışan iki asker PKK'lı tarafından kurşun yağmuruna tutuluyor.

02:57: PKK'lılar mevziler arasında geziyor ve sağ asker kalıp kalmadığını kontrol için bölgede dolaşıyor.

03:02: PKK'lılar etrafa tuzaklama yaparak, toparlanmaya başlıyor. Rahat hareketleri gözlerden kaçmıyor.

03:03: Tepelerde konuşlanarak çapraz ateş yapan PKK'lılar, siperlerdeki PKK'lılarla tepede buluşuyor. Bir süre dinleniyorlar.

03:16: PKK'lılar dönüş yolundayken Heron bir kez daha karakolu gösteriyor. Her yer sessiz.

03:20: PKK'lılar geldikleri gibi rahat bir şekilde dönüyor ve aynı tepede dinleniyor. Ardından yavaş yavaş bölgeden uzaklaşıyor.

GENELKURMAY SÜS İÇİN Mİ ORADA?

Emekli Binbaşı Kemal Şahin yaşanan ihmal karşısında şunları söyledi: "Maalesef çok kötü bir olay. Genelkurmay Başkanlığı süs için orada oturmuyor. Tabi ki önlem alınmalıydı. Teröristlerin üstünden kobra geçiyor ama hiçbir şey yapılmıyor. Bu hıyanet değil de ne? Görüntülerin olmasına rağmen eğer izleniyorsa ve hala önlem alınmıyorsa o görüntüyü izleyenler haindir. Ancak hainler böyle bir şeyi seyredebilir. Halkımız o manzarayı izleyip de önlem almayana ne desin? Paşam, ağam, generalim mi desin. Hainler var ve şehitler ve kaosun kaldırım taşlarını onlar döşüyor."

Doç Dr. Emre Uslu ise olayın açık bir ihmal olduğunu vurguladı. Genelkurmay'ın daha fazla şehit vermemek için gece gerçekleşen bu tarz olaylara müdahale etmemek gibi bir argüman öne sürdüğünü söyleyen Uslu: "Bu durum geceleri PKK, gündüzleri ise ordu hakim sonucunu doğuruyor. Yani vergilerimizle ordu bizi sadece gündüzleri koruyabiliyor. Bu sürecin sonucu da böylesi talihsiz bir olayı yaşamamıza sebep oldu. Neresinden bakarsanız bakın ihmal, yeteneksizlik ve becerisizlik var. Ordu sadece part time güvenlik sağlıyor" şeklinde konuştu. (BUGÜN)

GENELKUMAY SUSTUKÇA İNFİAL BÜYÜYOR

Hakkâri-Çukurca'da 6 askerimizin şehit edildiği Hantepe saldırısıyla ilgili iddialar, başta şehit aileleri olmak üzere toplumun farklı kesimlerinde infiale yol açtı.

Termal kameraların çalışmadığı, helikopter desteğinin geciktiği, uyarılara rağmen tedbir alınmadığı yönündeki bilgilerin yanında ortaya çıkan saldırı görüntüleri, kamuoyunu dehşete düşürdü. Heronların saldırı anında karargâha ulaştırdığı görüntülerin komutanlar tarafından kare kare izlendiği iddiası ise 4 gündür cevapsız. Başta Hantepe şehitlerinin aileleri olmak üzere siyasîlerden emekli askerlere kadar herkes, Genelkurmay'dan açıklama bekliyor.

Şehit ailelerinin oluşturduğu dernekler, konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, "Milli Savunma ve ordu konuya el atacak mı, atmayacak mı? Sabrediyoruz ve gelişmeleri izliyoruz. Ardından bütün derneklerle irtibata geçip mahkemeye gideceğiz." diyor. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da, iddiaların spekülasyona ve muallaklığa yer verilmeden cevaplanmasını istiyor. Vural, "Ordu ivedilikle soruşturma başlatmalı. Varsa sorumlular tespit edilmeli. Aksi takdirde terörle mücadele eden kurumlar sıkıntıya düşer." uyarısında bulunuyor. Emekli Jandarma Kurmay Binbaşı Kemal Şahin'e göre ise Hantepe görüntülerinin izahı mümkün değil; hıyanet ya da gaflet...

ŞEHİT DERNEKLERİ AYAĞA KALKTI


Karakolları basacak teröristlerin Heronlar tarafından günler önce tespit edilmesine rağmen saldırılara karşı herhangi bir tedbirin alınmamasına tepki gösteren şehit dernekleri mahkeme yolunda.

Görevini yerine getirmeyenlerin cezasız kalmaması gerektiğini söyleyen şehit dernekleri, bir araya gelerek haklarını yargıda arayacak. Olayları yakından takip ettiklerini ve sabırlarını sonuna kadar koruyacaklarını belirten Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, "Şehit Aileleri Derneği olarak yaşanan tüm olayları mahkemeye taşımak için bekliyoruz. Hükümet, Milli Savunma Bakanlığı ve ordu yaşanan bu olaylara el atacaklar mı, atmayacaklar mı? Şu an sabrediyoruz ve yaşananları gözlemliyoruz. Eğer bunlar bir şeyler yapmazlar ve suçlular cezasız kalırsa, biz Gaziantep Şehit Aileleri Derneği olarak bütün derneklerle irtibata geçeceğiz." diye konuşuyor. Şehit dernekleri olarak güçlerini birleştirerek olayları mahkemeye taşıyacaklarını anlatan Bayındır, teröristleri koyun ve çoban zannettiklerini söyleyen komutanlara da tepki gösteriyor. Uydu ve Heronlar yetersiz kalıyorsa daha iyi aletlerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı sözlerini şöyle sürdürüyor: "Ordudaki komutanların çıkıp da 'ben 250 kişiyi çoban zannettim' demeleri doğru değil. 250 kişiyi çoban zanneden komutan var ya isterse babam olsun, gördüğü şeyler değil, kendisi koyundur. Çoban bir ya da iki tane olur. Aktütün'deki karakol baskınında haftalarca katırlarla dağın başına top tüfek çekiliyor. Bu komutanların nasıl haberi olmuyor? Bu komutanlar yüzde yüz rüşvet yiyor. Çocuklarımızı kana bulayıp bayrağa sarıp gönderiyorlar."

Meselenin Türk-Kürt ayrımı olmadığını belirten Bayındır, terör yüzünden Gaziantep'in 180 şehit verdiğini, bunların da 52 tanesinin Kürt kökenli olduğunu aktarıyor. Bütün partilerin birleşerek terörü temizlemesi gerektiğini ifade eden Bayındır, "Şehit Aileleri Derneği olarak bütün partilere sesleniyoruz. Analar ağlamasın. Gözyaşlarının aktığı yeter. Biz barış, birlik, beraberlik içinde çalışalım. Bu mesele Kürt-Türk meselesi değildir. Eğer bu Kürtlük, Araplık, Türklük sorunu ise Gaziantep'te 180 şehit var 52 tanesi Kürt. Mesele Kürtlük meselesi ise 52 Kürt çocuğunu niye vurdular?" diye soruyor. Anadolu insanının asırlardır girmiş olduğu savaşlarda alnının akıyla ve çok az zayiatla çıktığını hatırlatan Bayındır, Türk askerinin gerçek gücünü göstermediğini kaydetti. Darbe teşebbüsünde bulunan ordu mensuplarına da değinen Bayındır, "Heronları düşürün diyen komutanlar ve milletimize darbe yapmak isteyenler nasıl oluyor da hâlâ ordunun içinde barınıp da terfi alıyor anlamıyorum." ifadelerini kullanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler