

Mustafa Yürekli
Suudi Arabistan’daki prens savaşının arka planı..
Efendim, dünyayı anlamak, kimin kimle mücadele ettiğini çözmek için milli bir iktidar, iyi yetişmiş bir kadro, üstün bir strateji, refleksleri sağlam ayaklar, ciddi ve özenli adımlar gerekli!
Aslında aktörler arka planda kaldığı için oyun da görülemiyor! Kurulan yeni tezgahları fark etmek gerçekten zor. Oysa beynelmilel kavga sürüyor! Onların şark meselesi var, haçlı seferleri düzenliyorlar. Biz de Medine müdafaasında isek bir şahsiyet iddiamız var demektir: Baş koltukta savaşmamız gerekiyor..
Malumlarınız: İngilizler iki asırdan fazla uğraşıp, 20. Yüzyılın başında, Birinci Dünya Savaşı sürecinde Vahhabilik ve Abdülaziz El Suud ile hem İslam milletini, hem Osmanlı'yı böldü; meşakkatli ama büyük operasyondu! İngiliz politikalarını destekleyen Suud kraliyeti, İkinci Dünya Savaşı sonrasında Amerika’nın ekseninde politika yapmaktadır..
Geçtiğimiz günlerde Kral Abdullah öldü, Suudi Arabistan’da yeni kral Selman Bin Abdulaziz.. Dikkatlerden kaçmış olabilir, burada zikretmekte fayda var: Eski CIA analisti Bruce Riedel, 79 yaşındaki yeni Suudi Kralı Selman'ın, Alzheimer olduğunu yazdı. Hasta olan birinin Suud Krallığı koltuğuna geçirilmişse belli ki üzerinden operasyon yapılacak! Suudi Arabistan, sadece bir krallık değil, dünya petrol krallığı! Selman, bir operasyon olmalı. Kral Salman, Amerika ile İngiltere’nin vakit kazanmak için sorunu öteleyerek buldukları bir ara formül. Selman'dan sonra tahta Veliaht Prens Nayef bin Abdülaziz el Suud mu geçecek, Mukrin bin Abdulaziz el Suud mu? Uluslararası kamoyunu meşgul eden bir mesele bu.
İlgilenenler muhakkak bilir, ben yine de malumu ilan edeyim, prens Mukrin, İngilizlerin adamı. Mukrin, 1968 yılında Cranwell'deki İngiltere Kraliyet Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra yine aynı okuldan askerlik bilimi üzerine yüksek lisans derecesi aldı. Prens, emekliliğine kadar Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Amerikalıların adamı ise ikinci prens Nayef. Çünkü Nayef, ABD'deki Lewis & Clark College'da siyaset bilimi okudu. 1985-1988 yılları arasında FBI'ın güvenlik eğitimlerine katıldı. Sözün özü şu: Suudi Arabistan’daki Kral Salman’la perdelenen prens savaşlarının arka planında Amerika – İngiltere itiş kakışı var.
Birkaç soruyla yazıyı bitiriyorum: ABD Başkanı Barak Obama vakit kaybetmeden uçağa atlayıp Riyad’a taziyeye giderken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yerinden kımıldayamaz eden nedir? Türkiye’nin Suudi Arabistan’a her yakınlaşmasında medyanın kıyamet koparmasının gerçek nedeni nedir? Suudi Arabistan’daki prens savaşında kim kazanacak?
Mustafa Yürekli - Haber7

Uluslararası Barış Ordusu kurulmalıdır
11 Ekim 2025 Cumartesi 12:39Bekir Karlığa’nın medeniyet perspektifi
10 Ekim 2025 Cuma 07:09Bekir Karlığa’nın İstanbul’da Roger Garaudy’le görüşmesi
05 Ekim 2025 Pazar 17:09İslam medeniyeti tarihine adanmış bir ömür: Bekir Karlığa
01 Ekim 2025 Çarşamba 11:01BM’yi insanlığın ufkuna taşımak..
24 Eylül 2025 Çarşamba 11:19Netanyahu ne Silvan Yazıtı’nı ne de Gazze’yi alabilir
20 Eylül 2025 Cumartesi 13:45İslam İş Birliği Teşkilatı’na Güvenlik Konseyi gündemde
17 Eylül 2025 Çarşamba 15:04Küreselleşmiş suç örgütleri ve yasadışı ekonomi
13 Eylül 2025 Cumartesi 14:43Küreselleşme ve suçun değişen yüzleri
10 Eylül 2025 Çarşamba 16:46Emperyalizmin kirli işleri
06 Eylül 2025 Cumartesi 11:54




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.