Güvenlik kamerasına yansıyan cinayet ilişkin dava

Güvenlik kamerasına yansıyan cinayet ilişkin dava

Adana'da kavga ettiği kişiyi bıçakla öldüren sanığa 12 yıl, maktulün ağabeyine ise 9 yıl hapis cezası verildi

ADANA (AA)

- Adana'da, güvenlik kameralarına yansıyan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı kavgayla ilgili katil zanlısı 12 yıl, maktulün ağabeyi ise  9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bıçaklı kavga kardeşi Fatih Akbay'ı (30) öldüren kişiyi yaraladığı iddia edilen tutuklu sanık Yavuz Akbay hazır bulundu. Sanık Metin Üsttek ise İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

Duruşmada söz verilen sanıkların savunmalarını dinlendi.

Mahkeme heyeti, Üsttek’i "Kasten öldürme" suçundan önce müebbet hapse mahkum etti. Sanığın cezası, "Cinayeti haksız tahrik altında" işlediği gerekçesiyle 12 yıla indirildi. 

Maktulün ağabeyi Yavuz Akbay ise Üsttek'i öldürmeye teşebbüsten 9 yıl hapisle cezalandırıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar Fatih V. ile Barış Ziya T. ise delil yetersizliğinden beraat etti. 

Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'nde 1 Eylül 2016’da güvenlik kameralarına da yansıyan alacak verecek kavgasında Fatih Akbay (30) bıçaklanarak öldürülmüştü.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, otomobilden inen 5 kişinin birbirlerine sopalarla ve bıçaklarla saldırması ve bu sırada yere düşen bir kişinin sırtının sağ kısmından bıçaklanması yer almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler