Hangi kurum kaç memur alacak? LİSTE

Hangi kurum kaç memur alacak? LİSTE

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok kamu kurumu, peş peşe personel alımı için ilana çıktı.Milli Eğitim...

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok kamu kurumu, peş peşe personel alımı için ilana çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı 30 bin öğretmen alımı için başvuruları kabul etmeye başladı. Çalışma, Maliye, Adalet ve Bayındırlık bakanlıkları, SGK, Hazine Müsteşarlığı, SPK, TÜİK, başta olmak üzere çok sayıda kamu kurumu ile üniversiteler personel alımı yapacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok kamu kurumu, peş peşe personel alımı için ilana çıktı. Kamu kurumları, eleman alımı için KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Böylece bu sene mezun olanlar ile daha önce KPSS'ye girmeyenlere de kamuda istihdam yolu açıldı. Kamudaki en fazla alımı, her yıl olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapıyor. 30 bin öğretmen alımı için başvurular başladı.

Çalışma, Sağlık, Maliye, Adalet, Çevre Orman ve Bayındırlık bakanlıkları ile SGK, Hazine Müsteşarlığı, SPK, TÜİK, Vakıfbank, Başbakanlık Personel Başkanlığı ve Devlet Hava Meydanları başta olmak üzere çok sayıda kamu kurumu ile yine çok sayıda üniversite personel alımı için ilan verdi. Birçok kurum da engelli personel istihdamı için duyuru yaptı. 19 kurum, özürlü kadrolarına 2 bin 378 eleman alımı yapıyor. Birçok belediye de itfaiye eri almak için ilan vermiş durumda. Uzmanlar, kamuda çalışmak isteyen kişilerin önümüzdeki iki aylık dönemde ilanları yakından izlemelerini öneriyor.

Türkiye, uzun bir aradan sonra istihdamda en parlak günlerini yaşıyor. Birçok cepheden istihdama ilişkin olumlu veriler geliyor. SGK verilerine göre kayıtlı çalışan sayısı hızla artıyor. İki ayda kayıtlı çalışan sayısı 468 bin kişi artış gösterdi. TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamları da hızlı iyileşmeyi ortaya koyuyor.

Mayıs ayında yüzde 11'e inen işsizlik, yeniden tek haneli rakamlara dönüş için umut verdi. İstihdamı ağırlıklı olarak özel sektör sağlarken hükümet de işsizliği yenebilmek için elini taşın altına koydu. Çok sayıda kamu kurumunda on binlerce kişinin istihdamı için düğmeye basıldı. KPSS'nin açıklanmasıyla başlayan alımların önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.

Bu dönemde en fazla istihdam sağlayan kamu kurumlarının başında Maliye Bakanlığı geliyor. Maliye'ye bağlı değişik kurumlara 1.295 personel alınacak. Gelir İdaresi Başkanlığı 750 denetmen yardımcısı alacak. Bakanlık 475 mali hizmet uzmanı için ilana çıkarken 45 hesap uzman yardımcısı ile 25 müfettiş yardımcısı istihdam edilecek.

Maliye'nin kasım ayında 700 vergi denetmen yardımcısı daha alacağı öğrenildi. Böylece Maliye'nin istihdam edeceği personel sayısı 2 bini geçecek. Sağlık Bakanlığı da 2 bin engelli personel için geçtiğimiz günlerde duyuru yapmıştı. Kayıt dışı istihdamla mücadeleye ağırlık veren Çalışma Bakanlığı 265 iş müfettişi yardımcısı için duyuru yaptı. Bayındırlık Bakanlığı ise 294 tane mühendis, mimar ve şehir plancısı alacak.

En fazla alım yapacak kuruluşlardan biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da 60 müfettiş yardımcısı ile 442 sözleşmeli memur alımı yapacak. Kurum, 88 sözleşmeli avukat alacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 103 kişinin istihdamı için ilana çıktı. Üniversiteler de hem öğretim görevlisi hem de memur olmak üzere çok sayıda alım yapacak.

Halen 70 üniversite, binin üzerinde personel alımı için duyuru yapmış durumda. Kamuda istihdamın bir başka yolu ise belediyeler. 22 belediye, çeşitli sayıda ve statüde eleman alımı için duyuru yaptı. Kalkınma ajansları da eleman almak için ilana çıktı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler