Hatay'da çocuk istismarlarına tepki yürüyüşü

Hatay'da çocuk istismarlarına tepki yürüyüşü

- Dörtyol ilçesinde çocuk istismarını protesto etmek amacıyla "Çocukların sesi oluyoruz" sloganıyla yürüyüş yapıldı

Hatay'da çocuk istismarlarına tepki yürüyüşü

- Dörtyol ilçesinde çocuk istismarını protesto etmek amacıyla "Çocukların sesi oluyoruz" sloganıyla yürüyüş yapıldı

HATAY (AA) - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde çocuk istismarını protesto etmek amacıyla "Çocukların sesi oluyoruz" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Dörtyol Belediye Başkanlığı öncülüğünde Atatürk Caddesi üzerindeki Saat Meydanı'nda toplanan ve araların bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu vatandaşlar, ''Bedenime dokunma'', ''Minik bedenimin sesi ol'' , ''Yarınlarımı kirletme'' yazılı dövizler taşıyarak Çaylı Caddesi'nden Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, yaptığı açıklamada, çocuk istismarlarına tepki gösterdi.

Bu nedenle bir farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Toksoy, "Özgecanlar, Leylalar, Eylüller kısacası minik yavrularımız için bir tepki yürüyüşü için birlikteyiz. 130 bin nüfusa sahip Dörtyol, her konuda ortaya koyduğu milli duruşunu bu manada da ortaya koydu. Dörtyol'dan tüm Türkiye'ye ve sorumluluk hisseden herkese sesimizi duyurmak ve tepkimizi ortaya koymak istiyoruz.'' dedi. 

Grup adına konuşan Zeliha Şengül Kalay, son günlerde çocuk istismarı ve katledilme haberleriyle kahrolduklarını söyledi.

Herkesin bu konuda duyarlı olmasını isteyen Kalay, "Ben ve sizler de anne baba olarak yürüyüş ve basın açıklaması yapıp tepkimizi dile getirebiliyoruz. Eylül gitti, Leyla için ise dualarımız fayda etmedi, caydıramadık canileri. Leyla'nın annesi günlerce 'Kızım sütten başka bir şey içmez' diyerek feryat ettikçe yüreklerimiz parçalandı ve bu mavi boncuk gözlü kızımız günlerce aç bırakılarak katledildi. Artık Leylalar ölmesin." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler