Hayır cephesinin Hilesi!

Hayır cephesinin Hilesi!

Referandumdan 'evet' çıkması ihtimalinin artması Hayır cephesini panikletti.Anayasa değişikliğine karşı çıkanlar, referandumdan 'evet' çıkması ihtimaline...

Referandumdan 'evet' çıkması ihtimalinin artması Hayır cephesini panikletti.

Anayasa değişikliğine karşı çıkanlar, referandumdan 'evet' çıkması ihtimaline karşı şimdiden 'hile' iddialarını gündeme getirmeye başladı.

Vatan Gazetesi'nden ayrılıp Sözcü Gazetesi'ne geçen Necati Doğru dünkü köşe yazısında 'Babanıza bile güvenmeyin referanduma hile girebilir!' başlığını kullandı. İktidarın bilgisayar yazılımı kullanarak referanduma hile karıştıracağını iddia eden Doğru, şu an kullanılmakta olan yazılımın 'defolu' olduğunu savundu. Doğru, iddiasını şöyle dile getirdi: "İktidarın gözü dönmüşse, kötü niyetliyse, haram süt emmişse; bu yazılımı kullanarak hile yapabilir. Oy sayım sonucunun istediği gibi resmileşmesini sağlayabilir dediler. Bu yazılımı ABD'de kaldırdılar, Yunanistan'da kaldırdılar. ABD'nin ve Yunanistan'ın bu yazılım şaibelidir, hile yapılabilir korkusuyla kaldırdığı sistem Türkiye'de12 Eylülgünü yapılacak referandumda oyların tasnifinde kullanılacak."

Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı ise "Yüksek Seçim Kurulu halkı rahatlatmak zorunda" başlıklı yazısında vatandaşların 'hile' nedeniyle endişe içinde olduğunu ileri sürdü. Ataklı, iddiasını şöyle gerekçelendirdi: "Büyük bir çoğunluk seçimlerde hile yapılacağı konusunda ciddi bir kanaat sahibi. Zaten bunu sokaktaki vatandaşın tavrından hemen anlıyorsunuz. 'Referandumda ne olur?' türü bir soru sorduğunuzda alacağınız cevap 'Oyumu söylemem ama evetler kazanacak' şeklinde oluyor. Peki hile konusu neden bu kadar gündemde. Çünkü özellikle kentlerde yaşayan büyük bir kesim son genel seçimlerde elektronik hile yapıldığına inanıyor. Şu ana kadar bu kanıtlanmış değil elbette, kimsenin elinde inanılır bir belge yok, ama yaygın kanaat bu yönde."

Aynı iddiaları önceki gün CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan da dile getirdi. YSK'nın kullandığı sistemin güvenliği hakkında kamuoyunda ciddi bir kanaat olduğunu ileri sürdü. Seyhan, "12 Eylül 2010 seçiminde sisteme müdahale edilerek, yazılımın yüzde 52, yüzde 53 dolaylarında evet çıkmasına programlanacağı, oy kullanmayanların bir kısmının oy kullanmış gibi gösterilerek evet hanesine kaydırılacağı yönünde bir endişesi vardır. Pratikte bu mümkün olduğuna göre, seçimlere gölge düşürmemek için mevcut yazılım üzerinde bir inceleme yaptırmayı ve kamuoyunda oluşan olumsuz kanaati kaldırmak için bir önlem almayı düşünüyor musunuz?" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler