'Hayır'ların oranı ne olacak?

'Hayır'ların oranı ne olacak?

Kılıçdaroğlu, beklediği hayır oranını açıkladı...CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ?Yüreğin varsa televizyonda...

Kılıçdaroğlu, beklediği hayır oranını açıkladı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ?Yüreğin varsa televizyonda karşıma çık? diye meydan okurken ?Referandumda yüzde 65 hayır çıkar? dedi.

Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de yapacağı miting öncesi Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne uğradı. Namık Kemal Mahallesi'ndeki miting alanında yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, ?Başbakan Kemal? sloganları ile karşılandı. Miting öncesi rap müziği eşliğinde şalvarlı kadınların oynaması dikkat çekerken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halkı selamladığı kasketi konuşması boyunca başında tuttu. Birlikte devrimler gerçekleştireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

?Haramilerin iktidarını aşağı edip, halkın iktidarı kuracağız. Yaşar Kemal, Orhan Kemal'in yaşadığı bereketli topraklar üzerindeyiz, bu bereketli topraklarda çiftçi arkadaşlarımız hayatından memnun mu? 2009'un teşvik primlerini aldınız mı? Türkiye'de her yerde alındı, niye burada alınmadı? Size bir görev daha düşüyor, iktidarı 12 Eylül'de sandığa gömme görevi düşüyor. Halkın gücünü göstereceğiz. Beraber yola çıktık, mücadelemizi birlikte yürüteceğiz. Meydanda çok genç var, geleceğimiz gençler. Recep beyin ezberini bozan da gençler olacak.?

AKP hükümetinin 8 yıldan bu yana ülkeyi yönettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ?Bakın eskiden mi mutluydunuz şimdi mi? Birileri köşeyi döndü birileri mal mülk sahibi oldu, halk yoksullaştı. Bereketli toprakların, bereketli ürünleri olur, çifti emekli, köylü memnun olur, işçi memnun mu çifti, emekli, sanayici memnun mu? Bütün fabrikaları kapattılar nerede çalışacak gençler? diye konuştu. İktidarın Yüce Divan'da hesap vermemek için anayasayı değiştirmek istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

?Bize yetki, güç verin onlara hesap sormak bizim boynumuzun borcu. Başbakanlık benim elimde değil, sizin elinizde kararı siz verin. Ak Parti'yi tarihe siz gömeceksiniz. Hiç meraklanmayın yola çıktık, bu memlekette yolsuzluk yapan, kul hakkı yiyen, emeğe değer vermeyen bir iktidarı sandığa gömmek sizin elinizde, söz verin 12 Eylül'de hayır oylarıyla sandığa gömmeye. Türkiye'de değişim, alın teri, devrimi olacak. Sadece ve sadece karanlıklar kaybedecek. Sayın Başbakan diyor ki; ?Bunlar hiç anayasa değişikliklerini millete anlatmıyorlar.? Biz anlatıyoruz, ben Başbakana dedim ki; ?Adam gibi adamsan, yüreğin var mı? Çık karşıma tartışalım televizyonlarda.? Recep beyin yüreği yeter mi? Cesaret edemez, yaptığın doğruysa her yerde anlatacaksın bana da anlatacaksın. Yaptığının yanlış olduğunu kendini kurtarmak olduğunu o da biliyor. Millet doğru, kim samimi biliyor. Millete halka güveniyoruz. Bu ülkede özgürlük, hak ve adaletten yana olan her yurttaşımız, bu değişikliğe ?hayır' diyecektir. Bütün güzellikleri insanlarımızı seviyoruz, bereketli topraklar var, AKP gidiyor Yunanistan da pamuk ithal ediyor, benim köylüm pamuk ekemez mi, pamuk et ithal edersen bu ülke halkı nasıl geçinecek.?

YÜZDE 65 HAYIR ÇIKAR

Anayasa değişikliğinin adalet getirmediğini, yolsuzlukların üstünü örttüğünü savunan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

?Evet' çıkarsa artık yargı ihale yolsuzluklarına da bakamayacak. Hak aramıyorsa bir toplum orada demokrasi özgürlük yoktur. Biz ?hayır' deyip, hakkımızı özgürlüğü arayacağız, değişimin yolunu arayacağız. ?Yüzde 65 hayır çıkar' diyor arkadaşlar. AKP?nin sallanması demektir, AKP?yi silkeleyeceğiz, AKP'de yiyiciler, köşe bölücüler, ihaleye fesat karıştıranlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler var. ?Hayır' diyeceğiz değişimin yolunu açacağız. Karun gibi zengin oldular, köşeyi döndüler, anayasa ile milletin başına firavun olmak istiyorlar. Biz gazetelere ?ilan verelim' dedik, 1 sayfa 40 bin lira. Bunlar nereden buluyor bu parayı, biliyorsunuz değil mi? Bunlardan kurtulmanın yolu 12 Eylül ondan sonra genel seçimler.?

Ceyhan Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü de Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında CHP'nin parti otobüsünün içine çıkarak buradaki parti yöneticisi ve görevlilere ?Hoşgeldiniz' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler