HDP'den "paket" değerlendirmesi

HDP'den "paket" değerlendirmesi

 HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM'ye sevk edilen Çözüm Süreci Paketi'nin son derece önemli olduğunu belirterek, "Hayırlı olsun" dedi. TBMM...

 

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM'ye sevk edilen Çözüm Süreci Paketi'nin son derece önemli olduğunu belirterek, "Hayırlı olsun" dedi.

 

TBMM (AA)  - HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM'ye sevk edilen Çözüm Süreci Paketi'nin son derece önemli olduğunu belirterek, "Hayırlı olsun" dedi.

 

Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinin başından beri duyarlı ve sorumluluk üstlendiklerini, çatışmasızlık ve sürecin gelişmesinde rol oynadıklarını ifade ederek, sürecin yasallaştırılması, Meclis'e getirilmesi, şeffaflaştırılması, muhalefetin süreç konusunda bilgi ve görüşlerinin almasını önemli olduğunu söyledi.

 

"Oslo ve Habur süreçlerinden çok ciddi dersler çıkarılarak gelinen aşamada sürecin olgunlaşması dikkate alınarak, akil insanlardan TBMM'deki Çözüm Süreci Komisyonu'na ve bugün Meclis'e sunulan tasarı, bu anlamda  son derece önemlidir" diyen Kaplan,  tasarının içeriğini ve konuyu partilerinin yetkili kurullarında değerlendireceklerini ve  bu değerlendirmelerin sonucunda düşüncelerini kamuoyuyla kapsamlı olarak paylaşacaklarını ifade etti. Kaplan, "Hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye barışına ve demokrasisine katkı sunması, daha da geliştirilmesi temennimizdir" dedi.

 

Kaplan, tasarının beklentilerini karşılayıp karşılamadığı, yasalaşması konusunda nasıl bir takvim bekledikleri sorusuna, "Tasarı, çerçevedir. Yapılacakları yasal güvenceye bağlayıp, yapılacaklar konusunda Hükümet'e yetki tanıyor. Dünya örneklerine bakarsanız benzeri süreçler İrlanda'da, İspanya'da, Güney Afrika'da yaşandı ve onlarda da benzeri Meclis süreci geçirildi. Hem ülkemizin özgürlüğünü dikkat alıyoruz hem de dünya deneyimlerini de dikkat alarak sorunları nasıl çözebileceğimiz  konusunda tarihi bir sorumluluk yüklendik. Tarihe ve halka karşı sorumluluğumuz vardır. Çözüm, barış, demokrasi isteyen tüm partilerin, ana muhalefetin sürece destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz. İtirazların artık Meclis'te konuşulması gerektiği döneme geçeceğiz" karşılığını verdi.

 

Tasarının seçim öncesinde geldiğinin söylenmesi üzerine Kaplan, "Halkımız zekidir, sezgisi güçlüdür, çok iyi değerlendirir. O konuda rahat olun" dedi.

 

Kaplan, "Süreç sizin açınızdan yasal zemine oturtuldu mu?" sorusuna, "Bizim açımızdan değil, Türkiye açısından..." karşılığını verdi.

 

Tasarının Adalet Komisyonu'nda görüşüleceğini kaydeden Kaplan, Meclis tatile girmeden önce yasalaşıp yasalaşmayacağı sorusuna, "Meclisimiz kanun yapma konusunda hız rekoru kırmıştır. İstedikten sonra 24 saatte çıkar" dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler