Hem gençleştiriyor hem kilo aldırmıyor...

Hem gençleştiriyor hem kilo aldırmıyor...

Gençleştirdiği öne sürülen resveratrol maddesinin primatlarda kilo alımını da azaltabildiği belirlendi.Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'nden...

Gençleştirdiği öne sürülen resveratrol maddesinin primatlarda kilo alımını da azaltabildiği belirlendi.

Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'nden Fabienne Aujard ve ekibinin yaptığı araştırma, üzüm, yer fıstığı, dut, yaban mersini gibi besinlerde bulunan "doğal ilaç" res-veratrolün ilk kez lemur'larda kilo alımını azalttığını gösterdi.

OBEZİTE ANLAŞILACAK

Çiftleşme döneminden önce maksimum enerji depolamak için doğal yağlanma eğilimi gösterdikleri dönemde resve-ratrolün kilo alımını yavaşlattığını da belirten bilim adamları, bu etkinin kemirgenlerde görülmediğini veprimatlara özgü olabileceğini vurguladı. Primatlarda metabolizma ile vücut kitle endeksinin kontrolü konusunda yeni bilgiler sağlayan, insanda obe-zitenin daha iyi anlaşılmasına ışık tutacak araştırmanın sonuçları "BMC Physiology" dergisinde yayımlandı. Bilim adamları on yıl kadar önce resveratrolün meyve sineklerinde yaşam süresini uzattığını gösteren bulgular elde etti. Aynı bulgular daha sonra solucanlarda da gözlendi. Kısa zaman önce fareler üzerinde yapılan araştırmalar da resveratrol verilen farelerin yaşam süresinin uzadığını ve kilo alımının azaldığını ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler