Hırsızların yeni gözdesi 'kasaplar'

Hırsızların yeni gözdesi 'kasaplar'

Adana Kasaplar, Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Murat Yağmur, et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kasapların da kuyumcular gibi hırsızların...

Adana Kasaplar, Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Murat Yağmur, et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kasapların da kuyumcular gibi hırsızların uğrak yerlerinden biri haline geldiğini belirtti.

Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükbaş ve küçükbaş hayvan eti fiyatlarının yüksekliğini koruduğunu belirterek, 25 ile 30 lira arasında değişen fiyatların özellikle dar gelirli tüketicinin alım gücünü zorladığını kaydetti.

Birçok tüketicinin aylardır kasaplara uğrayamadığını ifade eden Yağmur, bu durumun esnafı zor durumda bıraktığını söyledi.

Et fiyatlarının yükselişe geçmesinin ardından büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlığı olaylarının da arttığına hatırlatan Yağmur, son dönemlerde ise hırsızların kesilmiş ete bile yöneldiklerini anlattı.

Kasaplardaki hırsızlık olaylarının arttığına işaret eden Yağmur, şöyle devam etti:

''Eskiden üyelerimizden canlı hayvanlarının çalındığıyla ilgili şikayetler alırdık. Ancak son dönemlerde et fiyatı yüksek olunca kasaplar da kuyumcular gibi hırsızların uğrak yerlerinden biri haline geldi. Haftada en az 3-4 üyemizden iş yerinin soyulduğu bilgisi alıyoruz. Bu durumun önüne geçebilmek için kasaplara durumun ciddiyetini anlattık ve alarm taktırmaları konusunda uyarı yaptık. Buna rağmen özellikle ara mahallelerdeki iş yerlerinden hırsızlık olaylarıyla ilgili haberler alıyoruz.''

Yağmur, kasapların son dönemlerde yüksek fiyatlar nedeniyle işlerinde yüzde 60 civarında düşüş yaşandığını belirterek, bu düşüş ile esnafın iş yerini kapatmayı bile düşündüğünü söyledi.

Birçok esnafın borcunu ödeyemez hale geldiğini belirten Yağmur, ''Bir yandan müşteri bulamama bir yandan da hırsızlık ile uğraşan esnaf, gidişat böyle devam ederse yakın zamanda kepenk kapatmaya başlayacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler