İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Keleş: “Dijital Tır” Senin Şehrinde

İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Keleş: “Dijital Tır” Senin Şehrinde

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa KELEŞ ile Mersin Sorumlusu Yusuf YÜKSEL Mersin Valisi Ali İhsan SU’yu makamında ziyaret etti.

mustafa-keles-1.jpeg

Ziyarette İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Keleş, Türkiye'yi dolaşarak çeşitli illerde sunumlar yapan dijital tır ve içeriği hakkında bilgiler verdi. Mersin Valisi Su, ziyaretlerinden ve verilen bilgilerden dolayı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Keleş ve Mersin Sorumlusu Yüksel’e teşekkür etti.

1 Haziran 2021 saat 12:00'de açılışı yapılacak olan dijital tır, 01-04 Haziran 2021 tarihleri arasında Mersin’de olacak, Cumhuriyet Meydanında 12:00 - 19:00 saatleri arasında pandemi tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacaktır. Bölgemizde dijital tırın sonraki durağı 8-11 Haziran Adana, 15-18 Haziran Osmaniye olacaktır.

Dijital bir çağda yaşıyoruz. Dijital iletişim araçlarının herkes tarafından kullanılabilir olduğu dünümüzde, içerikler kadar sunum biçimleri de büyük önem arz ediyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından koordine edilen Dijital Tır, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerini, dijital teknolojinin en üst olanaklarını kullanarak sunmayı ve Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkıda bulunmayı hedefliyor.

Dijital Tırda, sihirli ayna deneyimi, harekete duyarlı ekran, Yeşil perde deneyimi, 3 boyutlu sanal kutu gibi alanlar bulunuyor. Yeşil perde deneyimi iler teknoloji veri işleme olanaklarıyla özel materyal önünde fotoğrafı çekilen ziyaretçiyi daha önce belirlenmiş bir ortamdaymış gibi gösteriyor. Oluşturulan görselin çıktısı ziyaretçiye hemen elden teslim edilebilirken eposta olarak da gönderilebiliyor. Bu alanda ayrıca ziyaretçilere yapılan uçuş deneyiminden elde ettiği başarıyı gösteren bir dijital sertifika oluşturuluyor. 3 boyutlu sanal kutu deneyim alanı ise izleyicilere herhangi bir yapıya bağlantısı bulunmadan havada asılı görünüm sağlarken iler teknolojiyle havada holografi oluşturularak, gerçeküstü izlenim sunuyor. Bu alanda ayrıca altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi Fatih Sondaj Gemisi'nin hologram gösterisi yapılıyor. Özel olarak üretilen harekete duyarlı ekranla da iler teknoloji hareket algılama sistemleriyle yanından geçen veya karşısında duran ziyaretçinin hareketlerini animasyon olarak yansıtıyor. Bu alanda ziyaretçilere Türkiye'nin milli gururu insansız hava aracı (İHA) ile uçuş deneyim imkanı sağlanıyor. Detaylı bilgiye dijitaltir.org web sitesinde ulaşılabilecektir.​

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler