İLKSAN için kritik seçimler cumartesi günü yapılacak

İLKSAN için kritik seçimler cumartesi günü yapılacak

Mehmet Sezer: "Sandığın Kurtuluşu Sandıkta. Yeter! Söz artık üyenin"

Üyeler İLKSAN yönetiminin değişmesini istiyor

İlkokul öğretmenlerinin dayanışma sandığı olan İLKSAN’ın 9. Dönem İlçe ve İl Temsilcisi  seçimlerine günler kala temsilci adaylarının çalışmaları sona yaklaştı. 19 Haziran’da yapılacak seçimlerde İLKSAN üyelerinin mevcut yönetimin değişimi yönündeki iradeleri öne çıkıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İLKSAN Seyhan Temsilci adayı Mehmet Sezer; 25 yıldır İLKSAN’ın başında bulunan mevcut yönetimin başarılı olamadığını söyleyerek; "Bu yönetim için yolun sonu, İLKSAN üyeleri için ise tünelin ucundaki ışık göründü" dedi.

İyi bir emeklilik hayali kuran sandık üyelerinin bu hayallerinin şimdiye kadar gerçeğe dönüştürülemediğini ifade eden Sezer; "78 yıllık mazisi olan İLKSAN’da artık değişim zamanı düşüncesiyle yola çıktık. Liyakat sahibi, kurumu daha iyi yönetecek ve üyelerine hak ettiği değeri verecek bir yönetimin oluşmasını istiyoruz. Biz de bu yüzden kolları sıvadık ve aday olduk" sözleriyle İLKSAN üyelerinden de destek istedi.

İLKSAN Seyhan Temsilci adayı Mehmet Sezer açıklamalarını şöyle sürdürdü; " İLKSAN bir vakıf, dernek veya sendika değildir. Başta ilkokul öğretmenleri olmak üzere üyelerine sosyal yardım amacı ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak özel kanunla kurulmuş, kendi tüzel kişiliği bulunan bir sosyal yardım sandığıdır. Buna rağmen bugüne kadar maalesef mevcut İLKSAN yönetiminin basiretsizliği nedeniyle üyeler İLKSAN’ın avantajlarından gerektiği gibi yararlanamadı. Yardım talepleri ikraz adı altında faizli krediye dönüştü. İLKSAN’a ait otel ve konukevlerinin çoğunda üyeler faydalandırılmadı. Bu anlayışı değiştirecek ve İLKSAN’ı üyelerinin hizmetine sunacağız.

Önümüzde OYAK ve POLSAN gibi iki başarılı örnek var. Bu yardım sandıklarından emekli olanlar İLKSAN’dan emekli olanlara nazaran yaklaşık 10 kat emekli ikramiyesi alıyorlar. Bunu mevcut yönetim anlayışıyla İLKSAN’da başaramayız. İLKSAN bu haliyle zarar ediyor. Bu zararın neresinden dönersek kârdır. O yüzden bir değişim olması gerektiğini söylüyoruz. İLKSAN’da sistem değişsin, hayaller gerçekleşsin istiyoruz."

Üyelerin İLKSAN’a yön vermesi gerektiğini bunun için de mutlaka oy kullanması gerektiğini de sözlerine ekleyen Sezer; "Sandığın kurtuluşu sandıkta. Yeter! Söz artık üyenin" ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

İLKSAN temsilci seçimleri tüm Türkiye ile aynı anda Adana ve ilçelerinde de 19 Haziran 2021 Cumartesi günü 09.00 – 17-00 saatleri arasında yapılacak. Seyhan ilçesinde Meryem-Abdurrahim Gizer Ortaokulu'nda gerçekleştirilecek seçimlerde Seyhan ve Adana MEM için Mehmet Sezer ile birlikte en güçlü adaylar olarak Kemal Kara, Derya Gökdam ve Mahmut Öz’ün adları öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler