İrfan Küçükköy: Yarın Bayram- Öksüz Bayram

İrfan Küçükköy: Yarın Bayram- Öksüz Bayram

Yaşım seksene bir var. On yaşımdan bu yana bayram namazı kılamayacağım ilk bayram. Bütün dünyada içinde bayram namazı kılınmayan yüzbinlerce cami. Hatta mukaddes mekânlar.

Yarın Bayram- Öksüz Bayram

Yaşım seksene bir var. On yaşımdan bu yana bayram namazı kılamayacağım ilk bayram. Bütün dünyada içinde bayram namazı kılınmayan yüzbinlerce cami. Hatta mukaddes mekânlar.

Mescid-i Haram, Mescid-İ Nebevî, Mescid-İ Aksa.
Suçlu yok. Gerekçe Koronavirüs Belası.
Çin' de Aralık 2019'da ilk adam öldüğü günden bu yana henüz altı ay yeni doluyor. Belanın büyüklüğünü göstermeye bu tarihi kaydetmek yeter.

Önce istismarcılar türedi. Çin Doğu Türkistan'a zulmettiği için, falan hoca beddua etmiş de bu virüs ondan çıkmış. Rüyasını böyle yoran istismarcılar çıktı. Çin'in zulmettiği gerçek. Ne yalan Bu yorumlar yalan... Bu rüyalar yalan... O günler böyle yorumların dinen meşru olmadığını söylediğim için, açıklamalarım askıda kalmıştı. Şimdi kimse bedduasının ardında değil, yarın bela savulunca, istismarcılar ortaya çıkacaklar, dua ettim, belayı savdım diyecekler.

Batı Avrupa'da, Amerika'da, sözde Medeni Dünya'da istismarcılar yok mu? Var, hem de bizdekilerin kaç misli. Biz de sözde böyle hocalara kanan çok ama, kapılarının önünde bekliyenler yok. Okuyoruz, görüyoruz. Batı Ülkelerinde, ABD'de, Sözde Medeni Dünyada, çare iddiasında bulunan İSTİSMARCILARın bürolarının önünde dua almak için kuyruk oldular. Randevulu dua seansları yaptılar. Şimdi onlarında ayakları suya erdi.

Dini hiç mi yorum yapmayalım. Yapalım, gerçekçi yapalım. Önce Allah'ın kudretini hatırlayalım. Varlığı mikroskopla bile görülemeyen virüs’ ün İlahi irade ile insanlığı nasıl dizayn ettiğini düşünelim.. Bu olayı, belayı , Kur'an'da nakledilen eski dönemlerde külli yok ediliş olaylarına benzetirsek, ölümün kendimize, insanlığa ne kadar yakın olduğunu düşünelim.. İbretlik olay olarak görelim, Dua etmeyelim mi? Edelim, çok edelim de ALLAH BU BELANIN AŞISINI VE İLACINI BİR AN ÖNCE İNSANLIĞA LÜTUF BUYURSUN. İbret alalım, ibret... Daha dindar olmaya yönelelim. Dini yaşamada daha gayretli olalım. Bayram geceleri, duaların kabul anlarındandır. Bu gece çok dua edelim.

Coronavirüs üzerine yazdığım on kıtalık manzum eserimden üç kıta arz edeyim.

Teslim aldı Cihan'ı, nanometrik virüs
Krallar, Başkanlar, saraylarında hapis
Tüm mülti milyarderler, hepsi birden sus pus
Minik canavar virüs, benzerin görmedim

 

Üç metre yaklaşmak yok, yakın olmak yasak
Konu komşu kabulü, gitmek gelmek yasak
Torun öpmek, el sürmek, yaşın silmek yasak
Minik canavar virüs, benzerin görmedim

 

Kullanılamaz oldu, tüm silahlarınız
Dev atom bombaları, nükleerler cılız
Milyar dolarlar aciz, devletler çaresiz
Minik canavar virüs, benzerin görmedim

 

İrfan Küçükköy Hoca

yazının devamı..

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler