İşler: 'Din eğitimi hala arzulanan seviyede değil'

İşler: 'Din eğitimi hala arzulanan seviyede değil'

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ilkokuldan üniversiteye kadar devam eden eğitim sürecinde verilen din eğitiminin yeterli seviyede olmadığını söyledi.Başbakan...

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ilkokuldan üniversiteye kadar devam eden eğitim sürecinde verilen din eğitiminin yeterli seviyede olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile düzenlenen ?Din Öğretiminde Kalite, Yüksek Din Öğretimi, Sorunlar ve Çözüm Önerileri? Çalıştayı?na katıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı İşler, Türkiye?de yaşayan insanların yaklaşık yüzde 99?unun kendisini Müslüman olarak gördüğünü kaydederek, insanların kendi dinini öğrenmek istemesinin doğal bir durum olduğunu söyledi. İşler, ?Ülkemizde okullarda din öğretimi ve statüsü Cumhuriyet öncesi döneme kadar gitmekle birlikte asıl bir sorun olarak ilk defa Cumhuriyet döneminde, 1924 yılında çıkarılan Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile ele alınmış ve bir zemine oturtulması amaçlanmıştır. Ancak dönemin siyasi iradesinin teşekkül etmek istediği toplum farklı olduğundan din eğitimi hem ihmal edilen bir alan olmuş hem de verilen bilgiler yanlış ve sathi olmanın ötesine geçememiştir. İslam hakkında yanlış ve eksik bilgilere dayalı yorumlara sahip olan bu anlayış ciddi sorunlar doğurmuş ve maalesef halkımız ağır bedeller ödemek durumunda kalmıştır. Bu süreçte dinin veya din eğitiminin toplumsal barış ve huzuru korunup geliştirilmesindeki fonksiyonlarının göz ardı edilmesi nedeniyle ülkemiz özellikle 50?li yıllardan başlayıp 2000?li yılların başına kadar son derece üzücü hadiselere tanıklık etmiştir? dedi.

?DİN EĞİTİMİ HALA ARZULANAN SEVİYEDE DEĞİL?

İlkokuldan başlayarak üniversiteye kadar devam eden eğitim sürecinde verilen din eğitiminin hala arzulanan seviyede olmadığını ifade eden Başbakan Yardımcısı İşler, ?Özellikle müfredatların birbirinden kopuk olması veya doğru kaynaklara erişimde yaşanan sıkıntılar bu bağlamda değerlendirilmesi gereken önemli hususlardır. Ancak yaşanan teknik sıkıntıların yanında din eğitiminde ciddi bir kalite sorunu olduğu da aşikardır. Kalıcı olmayan ya da çağın değişimine göre güncelleştiremediğimiz metotlarla aksak topal devam eden bir süreç işlemektedir. Bilimin baş döndürücü bir şekilde ilerlediği günümüzde mevcut eksiklikleri göz önüne alarak eğitimimizi yeniden yapılandırmamız gerektiği kanaatindeyim. Eğitimden beklenen şey, yalnızca bireylere kariyer ve meslek sağlamak olmamalıdır. Bunların yanında değerler, değerler eğitimi ve din eğitimine de gereken önemin verilmesi hedeflenen erdemli toplumun inşasında son derece önem arz etmektedir. Manevi eğitimden yoksun gençliğin kendine ait öz değerlere sahip olmaması ve bunları içselleştirememesi kendi toplumuna yabancı bireyler ortaya çıkarmaktadır. Bu bağlamda din eğitiminin değerler oluşturma ve bunların bireylere kazandırılması bakımından önemi son derece büyüktür? diye konuştu.

"TÜRKİYE NORMALLEŞMEYE DEVAM EDİYOR"

TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz ise, Türkiye?nin normalleşmeye devam ettiğini belirterek, ?Bundan 8-10 yıl önceye baktığımız zaman gündemimiz bambaşkaydı. Konuştuğumuz başlıklar, sıkıntılarımız bambaşkaydı. Bugün din öğretimine, inanç özgürlüklerimize, eğitim öğretimimize, siyasal ve sosyal hayatımıza dair huzuru bozmak isteyen birçok kesim olsa da ülkemiz normalleşmeye devam ediyor. Bugün burada ve bundan sonraki organizasyonlarda ve farklı bölgelerde yapılan farklı organizasyonlarda artık din öğretiminin, inanç özgürlüklerinin ve hayatımızın farklı alanlarının daha iyiye gitmesi için, kalitesinin artırılması için projeler üretiliyor, değerlendirmeler yapılıyor ve çalışmalar sürdürülüyor? ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler daha sonra AK Parti Konya İl Başkanlığını ve Müftülüğü ziyaret ederek Konya?dan ayrıldı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler