İşler kötü gidince, kararlarından vazgeçtiler...

İşler kötü gidince, kararlarından vazgeçtiler...

Adana'nın Ceyhan ilçesinde esnafın isteği üzerine trafiğe kapatılan Kızılay Caddesi'nde işler kötü gidince esnaf kararından vazgeçti.Son günlerde...

Adana'nın Ceyhan ilçesinde esnafın isteği üzerine trafiğe kapatılan Kızılay Caddesi'nde işler kötü gidince esnaf kararından vazgeçti.

Son günlerde alışverişlerin düşmesi üzerine toplanan esnaflar, Kızılay Caddesi'nin yeniden açılması talebinde bulundular.

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü bir süre önce Kızılay Caddesi'ndeki esnafa yönelik bir anket yaptı. Anket sonuçlarına göre, esnaf caddenin trafiğe kapatılmasını istedi.

Bunun üzerine ilçe trafik komisyonu 1 Mayıs'tan itibaren saat 08.00 ile 22.00 arasında caddeyi araç trafiğine kapattı.

Cadde kapandıktan 5 gün sonra esnafı ziyaret eden Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü esnafın sorunlarını dinledi.

Esnaf ziyaretinde caddenin yeniden açılması istendi.

Kaymakam Karakuş, "Biz caddeyi kendi isteğimizle kapatmadık. Sizlerden gelen talep üzerine kapattık. Biraz sabırlı olun. Caddenin kapanması henüz 5 gün oldu. Sizler bu caddeyi cazip hale getirecek projeler üretin. Biz de bunu değerlendirelim. Bizim de bu caddenin hareketlenmesi için bazı çalışmalarımız olacak." diye cevap verdi.

Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü ise "Biz bu caddeyi kapatırken esnafa sorduk. Bu caddede herhangi bir problemimiz yok. Deneme amaçlı kapatılan caddenin tekrar açılması için komisyon ile bir araya geleceğiz. Tüm sivil toplum örgütleri temsilcilerini de çağıracağız. Orada bu konuyu tartışmaya açacağız." şeklinde konuştu.

Bayan esnaf Sibel Gürkan, caddenin araç trafiğine kapatıldıktan sonra müşterinin caddeye gelmediğini savundu. Kuyumcu esnafı Hüseyin Sabo ise "Kızılay caddesinin hareketlenmesi için biraz zamana ihtiyaç var. İleride bu cadde cazip hale gelecek. Projeler ortaya konulursa vatandaşlar yaya olarak daha rahat alışveriş yapabilir. Ama yetkililerden bu cadde için güzel ışıklandırmalar, havuzlar ve banklar yapmasını istiyorum." dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler