İsrail Adanalı milli tekvandocuyu da öldürdü...

İsrail Adanalı milli tekvandocuyu da öldürdü...

Gazze'ye insani yardım götüren gemide bulunduğu belirtilen milli tekvandocu Çiğdem Topçuoğlu'nun (48) eşi Çetin Topçuğuoğlu'nun (54) Adana'daki ailesi...

Gazze'ye insani yardım götüren gemide bulunduğu belirtilen milli tekvandocu Çiğdem Topçuoğlu'nun (48) eşi Çetin Topçuğuoğlu'nun (54) Adana'daki ailesi öldüğünü açıkladı.

Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde oturan son olarak 2008 yılında Tekvando Avrupa Poomse Şampiyonasında birinci olan Çiğdem Topçuoğlu, eşi Çetin Topçuoğlu ile komşuları Cihangir ve Fatma Pakdil çiftinin Gazze'ye giden yardım gemilerinde bulunduğu belirtildi.

Topçuoğlu ve Pakdil ailelerinin yakınları, Mazlum-Der Adana Şubesi ile apartmanın önünde kurulan taziye çadırında açıklama yaptı.

Çetin Topçuoğlu'nun kardeşi Cumali Topçuoğlu, dün gece ağabeyinin öldüğünü Cihangir Pakdil aracılığıyla öğrendiklerini belirtti.

Ağabeyinin ''şehit olduğunu'', bundan son derece mutluluk duyduklarını belirten Topçuoğlu, şunları kaydetti:

''Her şeyden önce çok sayıda kişi buralara kadar zahmet edip bizi yalnız bırakmadı. Düğünümüze, saadetimize, mutluluğumuza hoş geldiniz, zahmetlerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum. Evimizi şehit evi kılan, ailemizi şehit ailesi kılan Çetin ağabeyimi rahmetle anıyoruz. Çetin ağabeyimin açtığı yoldan nice insanların gideceğini ümit ediyorum. Onların açtığı bu kapı umarım, Adana halkına, Türk halkına da nasip olur.''

Topçuoğlu ailesinin tek çocuğu olan 26 yaşındaki Aytek Topçuoğlu da babasının Mavi Marmara gemisinde İsrail'in saldırısında ''şehit olduğunu'' belirtti.

Bununla gurur duyduğunu ifade eden Topçuoğlu, ''Allah mekanını cennet eylesin. Bir daha ki sefere ben de gideceğim. 72 saattir uyumuyorum. Saldırıyı duyduğumda panik oldum televizyon ve internetten takip etmeye çalıştım. O anda ''Allah'ım haklarında hayırlısı neyse o olsun'' dedim. İnşallah da Allah hepimizi mutlu edecektir'' diye konuştu.

-BABASIYLA TELEFONDA GÖRÜŞEBİLDİ-

Gemide bulunan Cihangir ve Fatma Pakdil'in kızı Şeyma Pakdil de son olarak babasıyla dün telefonda birkaç dakika görüşebildiğini belirtti.

Pakdil, ilk başta babasının sesinin sakin geldiğini, annesi ve Çiğdem Topçuoğlu'nun sağlık durumlarının iyi olduğunu belirttikten sonra ise ağlamaya başladığını söyledi.

Babasının, komşuları Çetin Topçuoğlu'nun öldüğünü söylediğini aktaran Pakdil, şöyle devam etti:

''Ağlamaya başladı, çok ağlıyordu. Cezaevinde olduklarını, İsrail'in sadece birkaç dakika aileleriyle görüşme izni verdiğini söyledi. Çetin amcanın öldüğünü söyledikten sonra, 'kızım kapatıyorum' diyerek telefonu kapattı. Daha fazla konuşamadı. Şehit haberini duyduğumda hiçbir şey hissedemedim, ağlayamadım, dondum kaldım. Ben zaten Çiğdem ablanın televizyonda ağladığını görmüştüm. Babamın onu sakinleştirdiğini gördüm. Çiğdem abla çok güçlüdür. Her şeye ağlamaz. Onu öyle görünce Çetin ağabeyin başına bir şey geldiğinden şüphelenmiştim.''

Bu arada, Çetin Topçuoğlu'nun daha önce İHH ve Mazlumder etkinliklerinde çekilen görüntüleri de basın mensuplarına dağıtıldı.

Daha önce de ''Filistin'e Yol Açık'' konvoyunda yer aldığı belirtilen Topçuoğlu, buradan dönüşte bir toplantıda çekilen görüntülerde ''Ben ilk gidenler arasında olmadığım için çok üzülüyorum. Ama önümüze bir kısmet geldi. Allah bize yardım etti. Çok istiyorduk Cihangir abimle Gazze'ye gitmeyi. Allah nasip eyledi. Eşimizle birlikte tekrar Gazze'ye gitmek istiyoruz. Biz bu yola baş koyduk. Arkasında ölüm de olsa hazırız arkadaşlar'' diye konuştuğu görüldü.

Bu arada taziye çadırının önünde kurulan masada, taziye defteri açılarak, gelenlerin düşüncelerini yazmaları sağlandı.

-YARALI EŞİ İÇİN ANKARA'YA GİTTİ-

Gemide yaralandığı belirtilen reklamcı Muhyettin Yıldırım'ın (40) eşi ve 4 çocuğunun endişeli bekleyişi sürüyor.

Yaralı eşini karşılamak için Ankara'ya giden Hatice Yıldırım (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin İsrail'in yaptığı zulmü kınamak ve Gazze'deki insanlara yardım götürmek için yola çıktığını anlattı.

İsrail yaptığı terör saldırısını lanetlediklerini ifade eden Yıldırım, ''Ben, eşim yola çıkarken Gazze'ye ulaştıklarında sınır dışı edileceklerini tahmin ediyordum ama silahlı saldırı olacağını tahmin etmiyordum. Ama bu İsrail'in gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. İsrail kendine yakışanı yaptı. Onların yüreğinde birazcık bile insanlık olmadığını gösterdi bu saldırı'' dedi.

Yıldırım, eşinin uçakla Türkiye'ye tedavi için getirileceği bilgisini aldıktan sonra Ankara'ya gittiklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler