İsrail'den Kudüs yasağı...

İsrail'den Kudüs yasağı...

İsrail, dün aldığı kadar sonrasında bugün yeni bir yasaklamaya gitti.İsrail'in dün serbest bıraktığı Hamaslı liderlerden Muhammed Ebu Tir'in Kudüs'e...

İsrail, dün aldığı kadar sonrasında bugün yeni bir yasaklamaya gitti.

İsrail'in dün serbest bıraktığı Hamaslı liderlerden Muhammed Ebu Tir'in Kudüs'e girişi yasaklandı.

Gazetecilere konuşan Ebu Tir, serbest bırakılmasından birkaç saat sonra İsrail polisi tarafından tekrar çağrıldığını ve Hamas üyesi olması yüzünden Kudüs'te oturma izninin iptal edildiğinin bildirildiğini söyledi.

Sorgusunda kendisine herhangi bir suçlamada bulunulmadığını belirten Batı Şeria'daki Hamas liderlerinden Ebu Tir, "Bana köyümden dışarı çıkmamamı ve Kudüs'ten uzakta durmamı söylediler" dedi.

Kudüs belediye sınırları içindeki bir Filistin köyü olan Sur Bahir'de yaşayan Ebu Tir'e Kudüs yasağının 16 Haziran'da yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

Muhammed Ebu Tir, Haziran 2006 tarihinde, İsrailli asker Gilad Şalit'in Gazze'ye kaçırılmasının ardından, Batı Şeria'da Hamaslı milletvekilleri ve üst düzey siyasi isimlere karşı İsrail'in giriştiği operasyonlarda tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Hamas'ı yasadışı örgüt olarak tanımlayan İsrail, hem Ebu Tir'e, hem de Kudüs'ten seçilen diğer Hamaslı milletvekillerine verdiği kimlikleri iptal etmişti.

İsrailli yetkilileri adil davranmamakla suçlayan Ebu Tir, "Bu orman yasası. Hangi demokrasiden, hukuk devleti ilkesinden bahsediyorlar anlamıyorum. Ortada herhangi bir neden yokken bana zarar vermeye çalışıyorlar" dedi.

Ebu Tir, basın mensuplarına açıklamasında, hapse atılmasının nedenini, "Hamas mensuplarının Doğu Kudüs'teki El Aksa Camiine girmesinin önünü kesme çabalarına ve seçimlerden başarıyla çıkan Hamas'ın cezalandırılmaya çalışılmasına bağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler