ISSY35 Sempozyumunun Özel Sayısı Yayımlandı

ISSY35 Sempozyumunun Özel Sayısı Yayımlandı

Özel sayının editörlüğünü Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten ile FEMS Eğitim ve Halkla İlişkileri Ukrayna Ulusal Bilim Akademisi Hücre Biyolojisi Direktörü ve Polonya Rzeszow Üniversitesi..

zel-basim-special.jpg

“International Commission on Yeasts” ve Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle 21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen International Specialist Symposium on Yeasts (ISSY35) sempozyumunun Özel sayısı Wiley tarafından yayımlanan YEAST dergisinde “ISSY35 Special Issue” (https://onlinelibrary.wiley.com/toc/10970061/2020/37/9-10) olarak yayımlandı. 

Özel sayının editörlüğünü Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten ile FEMS Eğitim ve Halkla İlişkileri Ukrayna Ulusal Bilim Akademisi Hücre Biyolojisi Direktörü ve Polonya Rzeszow Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Andriy Sibirny birlikte yaptı.

Özel Sayının Direktörlüğünü ÇÜ’li Bilim İnsanı Prof. Dr. Hüseyin Erten Yaptı

21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen ”Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing” başlıklı International Specialist Symposium on Yeasts (ISSY35) (http://www.issy35.com/en/) sempozyumuna 44 farklı ülkeden gelen bilim insanlarının oluşturduğu 200 kişi katıldı. ISSY 35 Düzenleme Komitesinde Komisyon Başkanı olarak Prof. Dr. Hüseyin Erten, Başkan Yardımcısı olarak Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu ve ÇÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Zerrin Erginkaya, Dr. Öğr. Üyesi Merve Darıcı, Ar. Gör. Bilal Ağırman ve Dr. Pelin Boyacı Gündüz ile farklı üniversitelerden bilim insanları görev aldı.

9 Davetli Konuşma, 54 Seçilmiş Sözel Konuşma ve 78 Seçilmiş Poster Sunumu Yapıldı

“Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing” başlıklı ISSY 35’de 9 davetli konuşma, 54 seçilmiş sözel konuşma ve 78 seçilmiş poster sunumları gerçekleştirildi. “International Specialist Symposium on Yeasts” sempozyumunda; fermente gıda ve içeceklerde mayalar, mayalar tarafından üretilen katkı maddeleri ve yardımcı maddeler, maya genetiği ve genomiği, maya taksonomisi, ekolojisi ve biyoçeşitliliği, sağlıkta maya ve probiyotik mayalar ve mayaların neden olduğu bozulmalar ve kontrolü konu başlıkları altında sunumlar yapıldı.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler