İstihdam Ve Mesleki Eğitim Projesinde Dev Adım

İstihdam Ve Mesleki Eğitim Projesinde Dev Adım

Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsasını bünyesinde barından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik...


Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsasını bünyesinde barından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle İstihdam ve Mesleki Eğitim çalışmaları devam ediyor.

Kamu-özel sektör-üniversite işbirliğinin en güzel ve somut örneklerinden biri olan UMEM Beceri?10 projesi kapsamında 2011-2013 döneminde sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde Türkiye genelinde 6000?e yakın kurs açıldığı, bu kurslardan mezun olan binlerce kişinin istihdam edildiği bildirildi.

Projeden eleman talep eden firmalar ise hem nitelikli elemana sahip olmuş hem de proje kapsamında firmalara tanınan istihdam teşviklerinden yararlanma şansını yakalamıştır. İşgücü piyasasının ihtiyaçları ve illerde yer alan Kurs Yönetimlerinden alınan görüşler doğrultusunda mevcut protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu?nun katılımlarıyla 8 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilen ?Protokol ve Ödül Töreni? ile yenilenerek kamuoyuna açıklandı.

 

ARTIK TÜM MESLEK LİSELERİNDE KURS AÇILABİLECEK

Yenilenen protokolle Türkiye?nin tamamında bulunan meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecektir. Böylelikle firmaların talep ettiği alanlarda her ilde ve ilçede iş ve meslek edindirme kursları açılabilecek.

Yapılan değişiklikle birlikte Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bulunan özel meslek liseleri, üniversiteler ve TOBB ile oda/borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde kurs açılabilecektir.

Yeni protokolle tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri?10 projesinden eleman temin edebilecektir. Getirilen bu yenilikle, Türkiye?deki şirketlerin %35?ini oluşturan 1 çalışanı olan firmalar da proje avantajlarından yararlanabilecektir. Ayrıca isteyen firmalar, İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edilebilecektir. Bunun için firmaların yapması gereken tek şey üye oldukları oda/borsaya başvurmaktır.

 

FİRMALAR 4,5 YILA VARAN İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDEN FAYDALANIYOR

Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar, 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle ?Sigorta Primi İşveren Payı? ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacak.

Firmaların yararlanacakları istihdam teşvikleri belirli illerde değil, 81 ilin tamamında geçerli olacak.

UMEM Beceri?10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince ?Genel Sağlık Sigortası? yaptırılacaktır. Detaylı bilgi almak ve ihtiyaç duyduğunuz elemanı talep etmek için 'beceri10.org.tr' ve 'umem.org.tr' adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri?10 Çağrı Merkezi 444 86 36?dan iletişime geçilebileceği gibi Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsası?ndan konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilecek.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler