Japonya'dan krizi aşmak için yeni teşvik ?

Japonya'dan krizi aşmak için yeni teşvik ?

Japonya, ekonomideki toparlanmayı canlandırmak için yeni teşvik önlemlerini devreye sokmayı planlıyor.Japon ekonomisindeki zayıf büyüme ve para birimi...

Japonya, ekonomideki toparlanmayı canlandırmak için yeni teşvik önlemlerini devreye sokmayı planlıyor.

Japon ekonomisindeki zayıf büyüme ve para birimi yenin güçlü olması, toparlanmadaki keskin azalmayla mücadele için hükümeti, daha fazla teşvik önlemlerini uygulamayı düşünmeye itti. Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 büyüyen ekonomi, ikinci çeyrekte ise yıllık bazda yüzde 0,4'e geriledi.

Ekonomideki büyümenin yavaşlamasıyla dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Japonya, bu unvanını Çin'e kaptırdı.

Japon haber ajansı Kyodo'ya göre, bakanlar kurulu üyelerinden, yeni harcamaları sınırlandıracak fikirler isteyen Başbakan Naoto Kan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Tabii ki taze mali harcamalar düşünmeliyiz'' dedi. Nikkei gazetesi de Kan'ın, yeni önlemleri Eylül ayı sonuna kadar hazırlamayı ve onaylamayı amaçladığını yazdı.

Maliye Bakanı Yoshihiko Noda da, yaptığı açıklamada, ''Bizim görevimiz ekonomiyi teşvik etmek ve kamu finansmanını düzeltmek'' diye konuştu.

Nikkei gazetesi, hükümetin yeni teşvik paketinin muhtemelen istihdamı artırmayı amaçlayan ve küçük ve ortaboy işletmeleri destekleyen önlemleri kapsayacağını belirtti. Teşvik paketiyle, temiz teknoloji geliştiren şirketlere sübvansiyon desteği verilebileceği de kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler