Kayıp mermilere komik savunma: Kedilere sıktık?

Kayıp mermilere komik savunma: Kedilere sıktık?

Devlet Hava Meydanları Adana Bölge Müdürlüğü'nde 9 milimetre çapında yaklaşık 5 bin merminin kaybolduğu tespit edildi. Yapılan soruşturma kapsamında...

Devlet Hava Meydanları Adana Bölge Müdürlüğü'nde 9 milimetre çapında yaklaşık 5 bin merminin kaybolduğu tespit edildi. Yapılan soruşturma kapsamında ifade veren görevliler, ortadan kaybolan 5 bin mermi için 'kedilere sıktık' dedi.

Devlet Hava Meydanları Adana Bölge Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 150 güvenlik görevlisi, havalimanının çevre ve giriş güvenliğini sağlıyor. Güvenlik personelinin kullandığı silahlar için belirli dönemlerde mühimmat satın alınıyor. Bir süre önce güvenlik personeli için gönderilen ve yöneticilere zimmetli mermilerin satıldığı ya da eşe dosta dağıtıldığı yönünde ihbarlar yapılmaya başlandı. Bu ihbarlar üzerine incelemede bulunmak üzere Adana'ya gelen teftiş kurulu müfettişleri, yaklaşık 5 bin merminin kayıp olduğunu tespit etti. Havalimanında görevli Başmüdür Ahmet B., Başmüdür Yardımcısı Adnan Ş., Güvenlik Müdürü Fuat K., Ahmet F. ve İbrahim O.'nun ifadeleri şüpheli sıfatıyla alındı. Söz konusu mermilerin Adnan Ş., Fuat K. ve Ahmet F. tarafından atışlarda kullanılmış gibi gösterilerek, Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden emekli polis ile özel bir bankada güvenlik müdürü olarak çalışan kişilere sattıkları tespit edildi.

Söz konusu kişilerden Başmüdür Yardımcısı Adnan Ş.'nin Bodrum'a tayini çıkarılırken, Fuat K. Mardin'e gönderildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 'Havalimanlarında vahşi hayat ve kuşla mücadele ile park sahasına giren yabani hayvanlarla mücadele' şeklinde bir yönergesi bulunuyor. Adana'da mermileri satan görevlilerin, bu yönergeyi suistimal ederek 'mermiler kedilere sıkıldı' şeklinde ifade verdikleri belirtiliyor. Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, soruşturmanın bir şikayet ve ihbar üzerine yapıldığını söyledi. Avcı, konunun Adana Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettiğini duyurdu.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler