Kıbrıs'taki Rum Kiliseleri: Türklere karşıyız...

Kıbrıs'taki Rum Kiliseleri: Türklere karşıyız...

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Sen Sinod Meclisi, son toplantısında Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ele aldı. Kilise yabancı grantörlere karşı çıkarken...

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Sen Sinod Meclisi, son toplantısında Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ele aldı. Kilise yabancı grantörlere karşı çıkarken Türkiye kökenli KKTC'lere karşı çıkıyorlar.

Kiliseden yapılan açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümünün adayı tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası kimlikle, yabancı garantörler olmadan, özgür, bağımsız, birleşik ve demokratik bir devlet olarak yeniden birleştirmesi talebi dile getirildi.

Açıklamada, ''çözümün yabancı askerlerden, tel örgülerden, Türk 'yerleşiklerden' (Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarından) kurtulmuş bir devlet oluşturması, göçmenlerin evlerine geri dönme haklarını koruması gerektiği'' belirtildi.

''İçte birlik gereğinin önemine'' değinilen açıklamada, ''(Rum) siyasi liderlere sorumluluk ve sağduyuyla, mümkünse Kıbrıs sorununda tek bir görüş kabul etmeleri'' çağrısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler