Kılıçdaroğlu özür diledi! Ama kimden?

Kılıçdaroğlu özür diledi! Ama kimden?

CHP Genel Başkanı, Konya'dan sonra gittiği Ankara'da "bir sabah gözaltına alınmak istemiyorsanız 'hayır' deyin" çağrısında bulundu.CHP Genel Başkanı...

CHP Genel Başkanı, Konya'dan sonra gittiği Ankara'da "bir sabah gözaltına alınmak istemiyorsanız 'hayır' deyin" çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'dan sonra gittiği Ankara'da aynı gün içinde ikinci mitingini gerçekleştirdi. Avcılar'da asılan CHP pankartına değinen Kılıçdaroğlu, "sorumlu CHP'liyse özür diliyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Eğer bir üyemiz o pankartı asmışsa ve bundan üzülenler varsa onlardan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Oysa, Kılıçdaroğlu, önceki gün katıldığı CNNTürk'teki bir programda, olaydan Başbakan Erdoğan2ı sorumlu tutmuş ve 'Bu şekilde türban sorunundan faydalanıyorlar.. Bunu yapanlar belli diyerek' hükümet ve AK Parti'yi hedef göstermişti..

Daha sonra bu afişleri hazırlatan kişinin Avcılar'ın CHP'li belediye başkanı ortaya çıkmış ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay 'Kılıçdaroğlu bizden özür dilemeli' demişti..

Ankara'daki konuşmasında Başbakan Tayyip Erdoğan'a yüklenmeyi de sürdüren Kılıçdaroğlu "Sen çiftçiye 'ananı da al git' dedin. Bütün çiftçlerden özür diledin mi? Recep Bey'in altında devletin uçağı, helikopter ve arabası var" diye konuştu.

"Bu Anayasa 12 Eylül'ün uzantısıdır. Bu anayasaya 'hayır' diyeceğiz" diyen CHP Genel Başkanı, Anayasa değişikliği ile Danıştay'a başvuru hakkının engellendiğini savundu. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Demokrasiden nasibini almamışlara 'hayır' diyeceğiz. Ekonomik Konsey 3 yıldır toplanmadı, milleti kandırıyorlar. Bir sabah eviniz basılıp gözaltına alınmak istemiyorsanız 'hayır' deyin. Mitingde Anayasa'yı anlatıyorum Erdoğan'ın kulakları duymuyor. Bunlar telekulak hükümeti. Yiğit adamsan istediğin kanalda karşıma çık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler