Kimsenin yardım etmediği ağır yaralı öldü ?

Kimsenin yardım etmediği ağır yaralı öldü ?

Adana'da, bir sürücünün kamyonetiyle çarptığı motosikletli çocuk, çarpan ve yoldan geçen diğer araç sürücülerinin duyarsızlığı nedeniyle zamanında...

Adana'da, bir sürücünün kamyonetiyle çarptığı motosikletli çocuk, çarpan ve yoldan geçen diğer araç sürücülerinin duyarsızlığı nedeniyle zamanında hastaneye götürülemeyince yaşamını yitirdi.

Adana'da, bir sürücünün kamyonetiyle çarptığı motosikletli çocuk, çarpan ve yoldan geçen diğer araç sürücülerinin duyarsızlığı nedeniyle zamanında hastaneye götürülemeyince yaşamını yitirdi.

Polis, çarpıp kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını izleyerek aracı belirledi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 28 Ağustos tarihinde merkez Çukurova ilçesi Belediyeevleri Mahallesi Hilmi Kürkçü Bulvarı'nda babasının motosikletini kullanan Mustafa Genç'e (14), bir kamyonet çarptı.

Genç, çarpmanın etkisiyle yol kenarına savrulup, kaldırıma başını vurdu. Çarpan aracın sürücüsü kaçarken, iddialara göre olaydan 25-30 dakika sonra çevrede yürüyüş yapan vatandaşlar çocuğu fark ederek durumu polise bildirdi.

Ambulans geldiğinde çok geç kalındığı belirlendi. Aşırı kan kaybeden çocuk, kurtarılamazken, polis çarpıp kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki 50 iş yerini gezerek güvenlik kameraları olup olmadığını araştırdı ve elde ettikleri kayıtları inceledi.

Kaçan aracın kamyonet olduğu ve kasasında camcıların malzeme taşımak için kullandığı sistemin kurulu bulunduğu belirlendi. Kayıtlarda, aracın kazadan sonra biraz yavaşladığı, ardından hızlanarak bölgeden uzaklaştığı görüldü. Kaza sırasında bölgeden geçen diğer araçların da durmadan yollarına devam ettikleri tespit edildi.

Ekiplerin, çarptığı kişiye yardımcı olmayıp kaçan sürücünün yakalanması için cam satıcılarını takibe aldığı, soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.

-''KİMSEYE DÜŞMAN DEĞİLİZ''-

Oğlunu toprağa vermenin acısını yaşayan emekli polis memuru Cengiz Genç, olayla ilgili kimseyi sorumlu tutmadığını, ancak, yoldan geçen araçların ve çarpan sürücünün duyarsızlığının kendilerini daha çok yaraladığını söyledi.

Genç, oğlunun ilköğretim okulunu yeni bitirdiğini, kazanın önünde gerçekleştiği Ahmet Kurttepeli Lisesine kaydını yaptırdıklarını belirtti.

Oğlunun kasksız ve ehliyetsiz motosiklet kullanmasından dolayı hatalı olduğunu ifade eden Genç, şunları kaydetti:

''Belki en büyük suçlu benim oğlumdu. Ancak, bu onun orada çaresiz bırakılmasını gerektirmez. Biz kimseye düşman değiliz. Çarpan araç sürücüsü bugün gelse, o kazayı yapan benim dese affederim. Kimseyi suçlama derdinde değilim. Ancak, halkın daha duyarlı olması gerekir. Yerde yatan sonuçta bir çocuk. Belki benim çocuğumun durumu ağırdı, hastaneye de gitse kurtarılamazdı. Ancak, bu çevremizdeki olaylara duyarsız olmamızı gerektirmez.

Ben sürücünün ortaya çıkmasını bekliyorum. Bu konuda çok daha fazla görgü şahidi olduğuna inanıyorum. Onlar da elini vicdanına koyarak bildiklerini anlatmalı. 'Zaten başkası anlatmıştır, bana gerek yok' diye düşünmemeli.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler