‘‘Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’’ni Ziyaret

‘‘Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’’ni Ziyaret

Vali Demirtaş, Türsab Yönetim Kurulu Üyeleriyle ‘‘Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’’ni Ziyaret Etti

kadin.jpg

‘‘Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’’ni Ziyaret

Vali Demirtaş, Türsab Yönetim Kurulu Üyeleriyle ‘‘Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’’ni Ziyaret Etti

Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, ‘‘Doğu Akdeniz Lezzet Turu’’ kapsamında düzenlenen etkinliğe katılmak amacıyla Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.

Seyhan ilçesine bağlı Salmanbeyli Köyünde düzenlenen etkinliğe Vali Demirtaş ve eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Kaymakam vekili Mustafa Yavuz, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, seyahat acentelerinin temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Organizasyonda bir konuşma gerçekleştiren Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu: ‘‘Çukurova bölgemizin turizmdeki marka değerini arttırmak ve şehirlerimizin gastronomi alanındaki tatlarını ülkemize ve dünyaya sunmak için ‘Doğu Akdeniz Lezzet Bölgesi’ destinasyonu oluşturmak amacıyla bir lezzet turu düzenledik. Amacımız gastronomi turizminde daha fazla pay almak için bölgesel pazarlama çalışması yapmaktır.’’ diyerek kendilerine daima destek olan Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a teşekkür etti.

TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Ömer Kartın’ın; Adana’nın son derece güzel lezzetlere sahip bir şehir olduğunu ve daha fazla turisti ağırlamayı hak ettiğini belirterek organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; Adana’nın artık turizm kenti ve lezzet diyarı olduğunu ifade ederek yapılan çalışmalardan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kooperatif üyesi kadınlar tarafından yapılan birçok yöresel lezzetin de katılımcıların beğenisine sunulduğu organizasyonda yaptığı konuşmada Vali Demirtaş; Adana’nın turizm için gerekli birçok potansiyele sahip olduğunu düşündüğü için ‘’Lezzet Festivali’’ni düzenlediklerini belirtip şehrin sahip olduğu potansiyeli Türkiye’de ve dünyada birçok kişiye tanıtmayı amaçladıklarına dikkat çekti. Gastronominin ve yöresel lezzetlerin bir şehri ziyaret etmek için turistler tarafından öncelikli tercih sebebi olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, Adana’nın yöresel lezzet çeşitliliğine sahip ender coğrafyalardan biri olduğunu belirterek ‘‘Şehrimizin bu özelliğini tanıtmamız için TÜRSAB’a ve bize çok iş düşüyor, yaptığımız çalışmalarla Adana’yı hep beraber en güzel şekilde tanıtacağımıza inanıyorum. Kınalı Eller kadınlarını tebrik ediyor, ekonomiye ve ilimizin tanıtımına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler