Kırgız ve Özbekler birbirine girdi: 50 ölü...

Kırgız ve Özbekler birbirine girdi: 50 ölü...

Kırgızistan'da geçtiğimiz aylardaki şiddet olaylarında onlarca kişinin ölümünden sonra ülke dün gece yine karıştı.. Bakanlık yetkilileri 50 kişinin...

Kırgızistan'da geçtiğimiz aylardaki şiddet olaylarında onlarca kişinin ölümünden sonra ülke dün gece yine karıştı.. Bakanlık yetkilileri 50 kişinin öldüğünü, 632 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kırgızistan'ın güneyinde ülkenin ikinci büyük kenti Oş'ta dün gece patlak veren şiddet olaylarında ölü sayısı giderek artıyor.

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı kentte çıkan şiddet olaylarında şimdiye kadar ölenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasına göre olaylarda 646 yaralı var. Bunlarda 406'sı hastanelerde tedavi altında tutuluyor. Yaralılardan çoğunun durumunun ağır olduğu belirtiliyor. İlk etapta dört olarak açıklanan ve son olarak 50'ye yükselen ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Bu arada yaralılara yardım etmek amacıyla başkent Bişkek'ten Oş'a çok sayıda sağlık personeli nakledildi.

Oş ile birlikte Karasu, Özgen ve Araban ilçelerinde ilan edilen olağanüstü hal durumu ise devam ediyor.

Kentte askeri birlikler devriye gezerken evlerine çekilen insanlarda ise tedirginlik hâkim. Bu arada Oş'a bağlı diğer ilçelerde de insanların tedirgin olduğu haber veriliyor.

Can kaybı ve yaralanmaların yanında çok miktarda maddi hasarın da yaşandığı olayın bölgede var olan etnik gerilimi daha da alevlendirmesinden korkuluyor.

Öte yandan Kırgızistan'ın güneyinde Oş'ta yaşanan kanlı olaylar buraya komşu Özbekistan'ın Fergana Vadisi'nden de endişeyle takip ediliyor. Kırgızistan'da çok sayıda akrabaları olan Özbekler, onlara bir şeyler olmasından korkuyor.

Diğer yandan halk arasında, iki kardeş halk karşı karşıya getirme adında kargaşayı fırsat bilerek iki taraftan da insan öldüren gizli provokatörlerin olabileceği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler