Kiteboardda hedef Dünya Şampiyonası'nda madalya

Kiteboardda hedef Dünya Şampiyonası'nda madalya

- Danimarka'da düzenlenecek Hempel Yelken Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Kiteboard Türk Milli Takımı sporcuları Bilge Öztürk ve Armağan Ersolak, organizasyondan madalyayla dönmek istiyor..

Kiteboardda hedef Dünya Şampiyonası'nda madalya


- Danimarka'da düzenlenecek Hempel Yelken Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Kiteboard Türk Milli Takımı sporcuları Bilge Öztürk ve Armağan Ersolak, organizasyondan madalyayla dönmek istiyor
- Bilge Öztürk: 
- "Güzel sonuçlarla dönmeyi umut ediyoruz. Şampiyona hazırlıklarını sürdürüyoruz. Uzun süre suda vakit geçirmek çok önemli. Ne kadar çok antrenman yaparsanız bir sürü koşula hazırlıklı oluyorsunuz"

 

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - Kiteboard Türk Milli Takımı sporcuları Bilge Öztürk ve Armağan Ersolak, Danimarka'nın Aarhus şehrinde düzenlenecek Hempel Yelken Dünya Şampiyonası'ndan madalya kazanmayı hedefliyor. 

Milli sporcular Bilge Öztürk ve Armağan Ersolak, Türkiye Yelken Federasyonunun Adana'nın Yumurtalık ilçesinde düzenlenen Formula Kite Hydrofoil ilk ayak yarışında dereceye girerek Türkiye'yi Hempel Yelken Dünya Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandı.

Hydrofoil ve slalom disiplinlerinde Türkiye şampiyonluğuna sahip olan ve 2011'den bu yana milli sporcu olarak birçok uluslararası yarışmada Türkiye'yi temsil eden Bilge Öztürk, 4 Ağustos'ta düzenlenecek şampiyona için çalışmalarına başladı.

Dünya Gençler ve Masterlar Şampiyonası'nda 4'üncülük, 2015 Mercedes-Benz Avrupa Şampiyonası'nda masterlar klasmanında birincilik ve kadınlar genel klasmanında da 5'incilik elde eden Öztürk, Danimarka'dan da dereceyle dönmek estiyor.

 

- "Güzel sonuçlarla dönmeyi umut ediyoruz"

 

Bilge Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kiteboard sporuyla 2007 yılında yurt dışında tanıştığını ve 2011'de milli sporcu olduğunu söyledi.

Milli sporcu olduktan sonra kiteboard sporunun kendisi için hobi olmaktan çıktığını aktaran Bige Öztürk, "Ülkemi temsilen dünya şampiyonalarında ve farklı organizasyonlarda yarışmaya başladım. Bu, inanılmaz bir gurur. 2011 yılında ilk dünya şampiyonasına katıldığımda Türkiye bayrağını taşımak anlatılmaz bir duyguydu. İnşallah bundan sonra da bayrağımızı taşımaya devam edeceğim." diye konuştu.

Takım arkadaşı Armağan Ersolak ile Danimarka'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na formula kite hydrofoil disiplininde katılacaklarını belirten Bilge, şunları kaydetti:

"Güzel sonuçlarla dönmeyi umut ediyoruz. Şampiyona hazırlıklarını sürdürüyoruz. Uzun süre suda vakit geçirmek çok önemli. Ne kadar çok antrenman yaparsanız bir sürü koşula hazırlıklı oluyorsunuz. Biz de hemen hemen her gün 2-3 saat suda hazırlanıyoruz. İnanılmaz bir özgürlük hissi, inanmaz bir terapi. Sudayken her şeyi unutuyorsunuz. 2000'lerin başından beri bu spor Türkiye'de yapılıyor. Son 4-5 yılda inanılmaz bir yükselişte. Çünkü çok kısa sürede öğrenilebilen bir spor. 6-7 yaşında da 73 yaşında da öğrencimiz var. Kadın, erkek, çocuk ayırt etmeden herkesin kolaylıkla öğrenebileceği bir spor olduğu için çok hızlı yayılıyor. Daha da hızlı ilerleyecek. Kiteboard sporu olimpik olduktan sonra ilginin daha da artacağını düşünüyorum."

Milli sporcu Armağan Ersolak da kiteboard sporuna 10 sene önce hobi olarak başladığını aktardı.

Herkesi kiteboard sporunu denemeye davet eden Armağan, "Şampiyona için çok heyecanlıyım. Kendime güveniyorum." ifadesini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler