Kozan'da 10 hektar ormanlık alan yandi?

Kozan'da 10 hektar ormanlık alan yandi?

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınında zeytin ve harnuptan oluşan 10 hektarlık ağaçlık alan yandı.Kozan'ın Eski Kabasakal köyü Döşeme...

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınında zeytin ve harnuptan oluşan 10 hektarlık ağaçlık alan yandı.

Kozan'ın Eski Kabasakal köyü Döşeme mevkiinde dün gece başlayan yangın, bugün sabah 04.00 sıralarında kontrol altına alındı. Rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyen yangına, bölgenin engebeli olması nedeniyle müdahale edilemedi. Hava muhalefetinin durmasıyla söndürülen ve soğutma işleminin başlatıldığı yangında, zeytin ve harnup ağaçlarının da bulunduğu 10 hektarlık ormanlık alan yandı.

Söndürme çalışmalarına, Karaisalı, Kadirli ve Feke ilçelerinden gelen ekipler destek verdi. Yangın söndürme çalışmalarına 13 arozöz, 5 su ikmal aracı, 1 dozer, 1 frayler, 28 teknik personel, 120 yangın işçisi ve 50 köylü katıldı. Adana Ormana Bölge Müdürü Mustafa Kara, yangın yerine gelerek çalışmalar hakkında Kozan Orman İşletme Müdürü Mehmet Sağlam'dan bilgi aldı.

Yangın alanına 2006 tarihinde 'Harnup Dikimi ve Bozuk Harnup Alanlarının Rehabilitasyonu Projesi'kapsamında harnup dikimi yapılmış ve geçtiğimiz yıllar içerisinde de hasat gerçekleştirilmeye başlanılmıştı. Sebebi belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Adana'nın Feke ilçesi Gedikli köyünde kızılçam alanlarının bulunduğu bölgede çıkan yangın ise kısmen kontrol altına alındı. Arazinin dağlık olması nedeniyle yangına helikopter müdahalesi yapıldığı öğrenildi.

Yer yer devam ettiği belirtilen yangında 4 hektarlık kızılçam ormanının yandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler