KPSS?de cevapsız kalan sorular?

KPSS?de cevapsız kalan sorular?

KPSS skandalıyla ilgili başlatılan soruşturmaya, "Sorular çalındı" iddiasında bulunan Türk Eğitim Sen de dahil edildi.Başsavcılık, sendikanın sadece...

KPSS skandalıyla ilgili başlatılan soruşturmaya, "Sorular çalındı" iddiasında bulunan Türk Eğitim Sen de dahil edildi.

Başsavcılık, sendikanın sadece ÖSYM'de bulunan soruların ham haline nereden ulaştığını araştırmaya başladı.

Öğretmen atamalarının ertelenmesine yol açan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturma yeni bir boyut kazandı. Skandalı ortaya çıkartan Türk Eğitim Sen'in soruşturma kapsamına alındığı bildirildi. Sendika düzenlediği basın toplantısında çalınıp yayıldığı iddia edilen KPSS sorularının ham halini kamuoyu ile paylaşmıştı. Sendika yönetimi yaptıkları suç duyurusunda soruların ham halini Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etmişti. Savcılık, sendikanın KPSS sorularının ham halini nasıl elde ettiğini incelemeye aldı.

ŞÜPHELİLERE YAKIN TAKİP

KPSS sorularının çalınması ve yayılması iddiasıyla başlayan soruşturmada yeni gözaltı dalgasının olacağı da kaydedildi. Soruşturmada ismi geçen şüphelilerin ve bu kişilerle telefon irtibatına giren kişilerin savcılık tarafından mercek altına alındığı öğrenildi. Yapılan teknik incelemelerde soruların genel olarak elektronik posta yoluyla yayıldığına dair bir kanıta ulaşılamadığı de vurgulandı.

Öte yandan, soruları mail yoluyla alıp dağıttığı iddiasıyla gözaltına alınan Ispartalı vekil öğretmen Baki S'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında hükümete yönelik hakaretler içeren yazıların olduğu ortaya çıktı. İncelemede vekil öğretmenin sayfasında aşırı milliyetçi ifadelerin yer alması dikkat çekti.

KPSS sorularını "Sana bir hediyem var" diyerek Ispartalı Baki S'ye gönderdiği iddia edilen Berat K. Ankara'da yakalandı. Savcı tarafından sorgulanan şüpheli serbest bırakıldı. KPSS soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, soruları Isparta'da yaşayan Baki S'nin elektronik posta adresine gönderdiği öne sürülen Berat K, dün sabah Yenimahalle'de gözaltına alındı.  Soruşturmayı yürüten Savcı Şadan Sakınan tarafından 1.5 saat sorgulanan şüpheli serbest kaldı. Berat K, soruları ele geçirmediğini savunarak "Ben kimseye 'hediye' göndermedim" dedi. Berat K'nın soruların çalınıp üçüncü kişilere dağıtıldığına dair iddialar ortaya çıkmadan birkaç gün önce izne çıktığı anlaşıldı.

İZİNDE NE YAPTIĞI ARAŞTIRILIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı serbest kalan Berat K'nın izinde olduğu tarihlerde neler yaptığını mercek altına aldı. Bilişim uzmanı polislerce yapılan teknik incelemelerde Berat K'nın bilgisayarında KPSS sorularını aldığına ve yaydığına dair bir delile ulaşılamadı.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde okuyan Berat K, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nde asgari ücretle bilgi işlem sorumlusu olarak görev yaptığını ifade etti. KPSS'ye girmediğini aktaran zanlının, Baki S. ile birlikte Yalvaç Atatürk Lisesi'nden mezun olduğu öğrenildi.

Çoban Baki'den hükümete hakaret

"Köyde olduğum için internete girme şansım yoktu" diyen Baki Saçı'nın neredeyse her gün ziyaret ettiği Facebook'ta hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu ortaya çıktı. Arkadaşlarıyla videolar paylaşan ve gündemle ilgili yorumlar yapan Baki Saçı'nın, Başbakan'a CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gibi 'Recep Bey' diye hitap ettiği görüldü.

Saçı, ataması yapılmayan öğretmenlerle ilgili bir videoyu arkadaşlarıyla paylaştı. Saçı videonun altına şu yorumu yaptı: "Allah hakkımızda hayırlısını versin ama bu hükümetin de belasını versin. Bir de Atatürk, 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demişti. Yazıklar olsun bizi yönetenlere."

Saçı'nın ayrıca, 'Türk'ün şanlı bayrağını Kuzey Irak Azeri bayrağını da Karabağa asacağız ve onurlu biçimde dalgalandıracağız, Ya Türkçe konuş ya da sus, Ne mutlu Türküm diyene' gibi ifadelerinin de olduğu görüldü.

HABER: Kamil ELİBOL / ANKARA - BUGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler