Macaristan Belediyesinden Davet

Macaristan Belediyesinden Davet

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 2016 yılında kardeş şehir protokolü imzalanan Újbuda Belediyesinden İstanbul Bahçelievler Belediye'sine davet.

Macaristan Belediyesinden Davet

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 2016 yılında kardeş şehir protokolü imzalanan Újbuda Belediyesinden İstanbul Bahçelievler Belediye'sine davet.

Budapeşte’nin 11. Bölge Újbuda ilçesi Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann ve Macaristan Milli Savunma önceki Bakanı, Macaristan milletvekili ve Hükümet Komiseri Dr. István Simicskó Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nu 2019 yılında Macaristan'a davet etti.

Geçen yıl Aralık ayında üç Macar ressam Mátyási Péternek, Kecskés Andrásnak ve Kondor Attilá'nın eserlerini kapsayan “Görüşler / Bakış Açıları” Türk Macar dostluğuna yakışan resim sergisi Bahçelievler Belediyesi Akif Emre Kültür Merkezinde Bahçelievler’in sanatseverleri ile buluşmuştu.

Macar Sanatçılar Bahçelievler'den Mutlu Döndü

2018 yılında sergi açılışına Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile birlikte, kardeş Újbuda Belediyesi heyetinden Macaristan Milli Savunma önceki Bakanı, Macaristan milletvekili ve Hükümet Komiseri Dr. István Simicskó, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz katılmıştı. Macar Sanatçılar Bahçelievler'den Mutlu Döndüler.

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nu ziyaret ederek, Macaristan milletvekili, Hükümet Komiseri Dr. István Simicskó ve Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann'ın gönderdiği davet mektubunu iletti.

Ziyarette Belediye Başkanı Osman Develioğlu, ” Değerli dostum ve mevkidaşım Dr. Tamás Hoffmann ve Macaristan Milletvekili, Hükümet Komiseri Dr. István Simicskó’nun bu güzel davet mektubunu ulaştırmanızdan memnun oldum, teşekkür ederim. İki kent arasındaki ilişki ve iş birliğinin gelişmesi adına göstermiş olduğunuz fedakârca katkılara çok teşekkür ederiz.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Macaristan Újbuda ilçesi Belediye heyetini ve Macar sanatçıları İstanbul’da Bahçelievler’de misafir etmiş ve İstanbul ve Bahçelievler’imizin tarihi ve doğal güzelliğini gösterip, farklılıkları keşfetmelerini sağlamıştık.

TİKA'nın Büyük Katkılarıyla Gül Baba Türbesi'nin açılışı yapıldı

Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise, '' Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann’ın ve Macaristan milletvekili, Hükümet Komiseri Dr. István Simicskó’nun selamını getirdim. Sizleri Budapeşte’nin 11. Bölge Újbuda'ya davet ediyorlar. İnşallah sizleri bu yıl içerisinde Macaristan'da misafir etmekten büyük mutluluk duyacağız. Geçtiğimiz yıl 8 - 9 Ekim 2018 tarihlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ın büyük katkılarıyla restorasyonu tamamlanan Budapeşte'de Gül Tepesi'nde bulunan Gül Baba Türbesi'nin açılışı yapıldı. Macar ve Türk ortak kültürünün yaşatılması, ayakta kalması adına Gül Baba Türbesi'nin restorasyonu önemli ve büyük bir projedir'' dedi.

Samimi görüşmenin ardından Konsolos Osman Şahbaz Belediye'den ayrıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler