Macaristan'dan Türk Yatırımcıya Davet

Macaristan'dan Türk Yatırımcıya Davet

Macaristan’ın en genç nüfusa sahip şehirlerinden Úrhida şehri Belediyesi ve Türk-Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) yöneticileri, Türk işadamlarına sağlanacak yatırım teşvikleri ve yatırım alanları ile ilgili heyetler arası görüşmelerde bulundu.

tumisad-1-001.jpg

Macaristan'dan Türk Yatırımcıya Davet

Macaristan’ın en genç nüfusa sahip şehirlerinden Úrhida şehri Belediyesi ve Türk-Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) yöneticileri, Türk işadamlarına sağlanacak yatırım teşvikleri ve yatırım alanları ile ilgili heyetler arası görüşmelerde bulundu.

Türk heyeti Úrhida Belediye Başkanı Bognár József Belediye hizmet binası önünde karşıladı.

Tarım, hayvancılık ve seracılık konularında yatırımcıları bekliyoruz

Úrhida Belediyesi salonunda gerçekleşen görüşmede Bognár József, Türk İşadamlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ve toplantının önemini belirterek yaptığı konuşmasında “ Türk Macar ortak yatırımlarına ya da iki dost ülke vatandaşlarının karşılıklı dış yatırımlar yaparak bilgi ve tecrübenin paylaşımına çok değer veriyoruz. Globalleşmiş dünya düzeninde rekabet ortamı acımasız, birlikte hareket etmenin önemi her geçen gün daha da artıyor. Biz şehrimizdeki yerli yatırımcılara her türlü desteği sağlıyoruz, aynı desteği hatta daha fazlasını Türk yatırımcılar içinde teklif ediyoruz. Özellikle tarım, hayvancılık ve seracılık konularında yatırımcıları bekliyoruz. Türk ve Macar halkları birlikte daha güçlü..” dedi.

Genç nüfus dünyamızın geleceği demektir

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk-Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz ise öncelikle Úrhida Belediye Başkanı Jozsef Bognar’a ve Belediye Meclisi üyelerine ve Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos'a davetlerinden dolayı teşekkür etti. Temelleri 1009 yılına dayanan bu güzel şehri ziyaret etmenin heyecan verici olduğunu belirten Şahbaz, ’’ Macaristan’ın en genç nüfusuna sahip şehirlerinden biri olan Úrhida, yaş ortalaması yüksek olan diğer Avrupa şehirlerine göre çok avantajlı. Genç nüfus demek, üretim demek, iş gücü ve araştırma-geliştirme demek. Ve en önemlisi genç nüfus dünyamızın geleceği demektir. Biz işadamları için çok değerli olan bu özel şehirde Türk işadamlarına yol açmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz, bizim asli görevimiz bu iki dost ülkeyi sosyal, kültürel ve ekonomik olarak bütünleştirmektir.’’ dedi.

Heyetler daha sonra şehrin Özgürlük Meydanı'nı ziyaret etti, okul, anaokulu ve şehir hastanesinde incelemelerde bulundu.

Ziyarette Türk Macar İşadamları Derneği Başkan Osman Şahbaz ile birlikte Belediye Başkanı Polyák István Vilmos, Szabadbattyán Belediye Başkan Vekili  Csókási Lajos, Meclis Üyeleri Bihácsi István, Balázs László, Balázsné Lengyel Janka, László Dabóczy, Úrhida Belediye Başkan Yardımcısı Jánosi László, Belediye Meclis Üyeleri Fritz Mihály, Szabó Zoltán, Türk Macar İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Şavlı, Anadolu Ajansı AA Macaristan Temsilcisi Mehmet Yılmaz, İşadamı Ahmet Kırgın ve Gazeteci Czuk János da hazır bulundu.

Toplantıya katılan Türk heyeti, Úrhida Belediye Başkanı Jozsef Bognar’ın onurlarına verdiği öğlen yemeğinden sonra beraberinde getirdikleri hediyeleri belediye başkanlarına sundu ve şehirden ayrıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler