Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Dörtyol'daki saldırıyı kınadı?

Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Dörtyol'daki saldırıyı kınadı?

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki terörist saldırıyı kınadı.Yapılan açıklamada, Dörtyol'da nöbet değişimi...

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki terörist saldırıyı kınadı.

Yapılan açıklamada, Dörtyol'da nöbet değişimi yapan 4 polisin yaşamını yitirmesinin ardından gelişen olaylar ile Bursa İnegöl'de bir tartışmadan hareketle başlayan ve Türkiye'yi etnik çatışma alanına sokan gelişmeler oldukça endişe verici olarak nitelendirildi.

MMO Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Irkçı ve halklar arasında düşmanlıkları kışkırtan silahlı saldırılar ile ardından gelişen linç hedefli olaylar, Türkiye'nin siyasal ve toplumsal yaşamının olağan dışı yönelimler ve düşmanlıklarla belirlenmesine hizmet etmektedir. Bu saldırılar ve ardından gelişen olaylar, bir arada yaşama kültürü ve gerekliliği ile kardeşlik ve toplumsal barış gerekliliklerine karşı yapılmıştır. Türkiye'yi terör, linç ve etnik düşmanlık yoluyla iki kutuplu milliyetçiliğe yöneltici odaklara karşı, emek ve demokrasi güçlerinin birarada yaşam ve kardeşlik şiarını yükseltmeleri en ciddi karşı duruş olacaktır. Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir Türkiye ve halkların bir arada yaşamını savunmakta, bunun önünde engel oluşturan saldırı ve provokasyonları kınamaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler