Meclis'te cep telefonu krizi??..

Meclis'te cep telefonu krizi??..

Meclis Başkanlık Divanı'nın milletvekillerinin sadece bir cep telefonuna ait faturalarını ödüyordu.Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Meclis'te yaptığı bir...

Meclis Başkanlık Divanı'nın milletvekillerinin sadece bir cep telefonuna ait faturalarını ödüyordu.

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Meclis'te yaptığı bir konuşmanın metni ajanslardan önüne getirilince şok yaşadı. Ergün'ün Meclis'te konuşurken söylediği bir kelime bambaşka bir şekle dönüşmüştü ajans metninde. Demokratik açılımla ilgili gensoru önergesinin görüşmelerinde Sanayi Bakanı Nihat Ergün hükümet adına konuştu.

Nihat Ergün konuşmasında, "Ama bütün bunları bile tartışırken sözün cazibesine ve sözün şehvetine kapılmadan tartışmalıyız. Sözün cazibesine kapılarak, şehvetine kapılarak muvazeneyi kaybetmeye gerek yok. Muvazeneyi kaybettiğimiz zaman işi çözemeyiz çünkü" diye konuştu.

Nihat Ergün, Meclis'te yaptığı konuşmayla ilgili ajans haberi önüne getirildiği  zaman "sözün şehvetine' kelimelerinin "sözün şerbetine" şeklinde değiştirildiğini gördü.

Basın danışmanına, "Ben böyle bir kelime kullanmadım. Nereden çıktı bu şerbet" diye sordu.

Yapılan araştırmada ise haberi yazan muhabirin Sanayi Bakanı Ergün'ün 'sözün şehvetine' kelimesini kullanmayacağını düşünerek 'sözün şerbetine' şeklinde haberi geçtiği ortaya çıktı.

Gerçeği öğrenen Sanayi Bakanı Ergün de gülmekten yerlere yattı.

MECLİS'TE CEP TELEFONU KRİZİ

Meclis Başkanlık Divanı'nın milletvekillerinin sadece bir cep telefonuna ait faturalarını ödüyordu. Ancak alına yeni karar göre ikinci cep telefonu faturası da Meclis tarafından ödenecek. Meclis yönetimi milletvekillerinin Avea hatlarına ilişkin cep telefonu faturalarının yanı sıra bir tane de diğer operatörlere ait cep telefonu faturasını ödeyecek.

Ancak milletvekilleri bu duruma tepki gösteriyor.

Kadın milletvekilleri Meclis'in üst düzey bir bürokratını Meclis kulisinde yakalayınca fırsatı kaçırmadılar. Kadın milletvekilleri "Neden Avea faturasını ödüyorsunuz? İstediğimiz operatörün telefonunu kullanırız" diyerek tepki gösterdi. Neye uğradığını şaşarına Meclis bürokratı da konuyu Meclis yönetimine aktaracağını bildirdi.

AVRUPA ÜLKELERİNİ HİÇBİRİ MASUM DEĞİL

Dünya Kupası heyecanı Meclis kulislerinde de yaşanmaya devam ediyor. Özellikle çeyrek final maçları Meclis kulisinde yoğun ilgi görüyor. iktidar kulisinde bir televizyon yetmeyince ikinci televizyonda maç izlendi. Brezilya ile Hollanda arasında oynanan maçta heyecan doruktaydı. AK Parti milletvekillerinin büyük çoğunluğu Brezilya'yı tutuyordu.

Hollanda'yı tutan bazı milletvekilleri ise tepki görüyordu. Maçı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de izliyordu. Bir gazeteci arkadaş "Avrupa takımlarını tutmamak lazım aslında. Hepsi teröre destek veriyor" değince Başbakan Yardımcısı Çiçek de "Avrupa ülkelerinin hiçbiri masum değil. Bu nedenle hiçbir Avrupa takımını tutmamak lazım" diyerek gazeteci arkadaşa destek verdi. Cemil Çiçek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada teröre destek veren AB ülkelerine sert tepki göstermişti.

Çiçek'in teröre yönelik öfkesi Avrupa takımlarına da yansıdı. Çiçek de Brezilya'yı tutanlar arasındaydı.

AK PARTİLİ YİĞİT EYLEMCİLERİ GÖRÜNCE...

Başbakan Erdoğan'ın Kanada'nın Toronto kentinde yapılan G-20 zirvesine katıldı. Erdoğan'ın heyetinde AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ve İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit de vardı. G-20 zirvesi devam ederken Toronto sokaklarında dolaşmaya çıkan milletvekilleri eylemcilerle karşılaştı.

Milletvekilleri eylemcilerin arasında kalmamak için yoğun çaba gösterdi. AK Parti'nin sol kökenli milletvekillerinden İbrahim Yiğit'in ise "eski günleri" aklına geldi.

Toronto'da "Kapitalizme hayır" diyerek yürüyen göstericiler Yiğit'in "eylemci" damarlarını harekete geçirdi. Yiğit "Kapitalizme hayır" diyerek bağırıp yürümeyi bile aklında geçirdi.

Ancak son anda kendisini frenledi. Toronto'daki eylemcilerin arabaları bile yakması milletvekillerini hemen ilerisinde meydana geldi.

PARTİLERİ BİRLEŞTİRMEYİ BAŞARAN KANUN: DİYANET

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yıllardır teşkilat yasası bulunmuyordu. Geçen hafta Meclis'te kabul edilen kanunla Diyanet yıllar sonra teşkilat yasasına kavuşmuş oldu. Diyanet Kanunu, Meclis Genel Kurulu'nda ilginç bir ittifakın çıkmasına da neden oldu. Hükümet tarafından getirilen tasarıya AK Parti başta olmak üzere bütün partiler kabul oyu verdi.

CHP, MHP ve BDP milletvekilleri de oylamada Diyanet Yasası'nın lehinde oy kullandı. Sadece BDP milletvekili Şerafettin Halis ret oyu verdi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik de bütün partilerin Diyanet Yasası üzerinde birleşmelerinden dolayı teşekkür etti.

Çelik, "Dikkat ederseniz, gerek Parlamento çalışmalarımızda gerek siyasi atmosferde gergin bir ortam var. Bu yasa çalışmasında gördük ki, bütün siyasi grupların bu yasa ortak bir paydası oldu. Başta milletimizi birleştiren bağların ne kadar güçlü olduğu konusunda da buradaki birliktelik önemli bir mesaj teşkil etmiştir" dedi.

İktidar ile muhalefet ne zaman bir araya gelip uzlaşacak diyenlere en güzel örnek Diyanet Yasası oldu. Bu örneklerin artmasını temennin ediyoruz. 

KAFE ANKARA

** Bilal ÇETİN

** Ezelhan ÜSTÜNKAYA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler