Memurlara müjdeli haber...

Memurlara müjdeli haber...

Bu yönetmelikte yapılan değişiklik memurları sevindirecek...'Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'...

Bu yönetmelikte yapılan değişiklik memurları sevindirecek...

'Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Memurlara yapılacak giyecek yardımları, bedeli fiyatlar esas alınarak nakden ödenecek. 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak yönetmelik kapsamında, personele verilmesi öngörülen giyecek yardımlarının bedeli, fiyatlar esas almak suretiyle nakden ödenecek.

Giyecek yardımı 1 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere müftü, vaiz, imam-hatip, avukat, hakim, savcı, bekçi (üniformalı), resmi kıyafet taşıyan personel, infaz ve koruma memuru, 112 acil sağlık hizmetleri şube müdürlüğü, ilk ve acil yardım komuta kontrol merkezi ve ilk ve acil yardım istasyonlarında kadrolu olarak fiilen çalışan tabip, tıbbi teknolog, sağlık memuru, teknisyen unvanlı hariç olmak üzere bu yardıma müstahak olanlara nakden yapılacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kararın yürürlüğe girmesiyle ilgili, bu düzenlemenin, 2009 Toplu Görüşmelerinde Memur-Sen'in talebi olarak toplu görüşme masasına getirildiğini belirtti. Gündoğdu, halen ayni olarak yapılmakta olan giyecek yardımının nakdi olarak yapılması talebinin, kazanıma dönüşmesi konusunda ısrarlı ve kararlı bir süreç yürüttüklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler