Meslek edindirilen hükümlüler üretime katkı sağlıyor

Meslek edindirilen hükümlüler üretime katkı sağlıyor

- Adana'da denetimli serbestlik altında kamu hizmeti yapmakla yükümlü olan hükümlüler, Cumhuriyet Başsavcılığının "Eskimesin Eşyalar, Yenilensin Hayatlar" projesi

Meslek edindirilen hükümlüler üretime katkı sağlıyor

- Adana'da denetimli serbestlik altında kamu hizmeti yapmakla yükümlü olan hükümlüler, Cumhuriyet Başsavcılığının "Eskimesin Eşyalar, Yenilensin Hayatlar" projesi kapsamında oluşturulan ütü, tekstil, çamaşır yıkama, el sanatları ve overlok atölyelerinde meslek öğrenerek üretim yapıyorlar 
- Makinelerden kullanılan malzemeye kadar tamamen hayırseverlerin bağışlarıyla oluşturulan atölyelerde hazırlanan ürünler, ihtiyaç sahibi mahkumlara ve okullara bağışlanıyor
- Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan: 
- "Cezaevindeki iş gücünü biz üretime çeviriyoruz. Aynı zamanda buradaki arkadaşlarımız meslek öğreniyorlar. Yani tahliye sonrasında mutlaka bir işleri, meslekleri var. Bu şekilde topluma, ailelerine faydalı güzel işler yapabilecek, aynı zamanda geçimlerini temin edebilecekler"

ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Adana'da denetimli serbestlik altında kamu hizmeti yapmakla yükümlü olan hükümlüler, Cumhuriyet Başsavcılığının "Eskimesin Eşyalar, Yenilensin Hayatlar" projesi kapsamında oluşturulan ütü, tekstil, çamaşır yıkama, el sanatları ve overlok atölyelerinde meslek öğrenerek üretime katkı sağlıyorlar. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezince yürütülen proje doğrultusunda merkez Yüreğir ilçesi Kışla Mahallesi'ndeki Yüreğir Belediyesine ait iki katlı binada kurulan ütü, tekstil, çamaşır yıkama, el sanatları ve overlok atölyelerinde hükümlülere meslek edindiriliyor.

Kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilenler ile cezalarının son bir yılını denetimli serbestlik kapsamında çeken 40 hükümlü, atölyelerde üretimde görev alıyor.

Hükümlüler, bağışlanan kumaş gibi malzemeler ile her türlü kıyafet ve tekstil ürünlerini, atölyede yenileyerek ihtiyaç sahiplerine ambalajlı halde teslim ediyor.

Anaokullarına oturma minderleri ve dolgu bez bebekler ile Adana Şehir Hastanesi bünyesindeki Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesindeki ihtiyaç sahibi hükümlülere kıyafetler hazırlayan hükümlüler, üretime etkin şekilde katılıyor. 

- "Yeniden suç işleme azalıyor"

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyede kamu hizmeti mükellefiyeti altında bulunan hükümlülerin kurslara katıldıklarını ve meslek öğrendiklerini söyledi.

 

Hükümlülerin kullanılmayan eşyaları tamir etmesinin yanı sıra bazı kumaşlardan da kıyafet, minder, yastık gibi ürünler ürettiklerini belirten Yeldan, "Cezaevindeki bir iş gücünü biz üretime çeviriyoruz. Aynı zamanda buradaki arkadaşlarımız meslek öğreniyorlar. Yani tahliye sonrasında mutlaka bir işleri, meslekleri var. Bu şekilde topluma, ailelerine faydalı güzel işler yapabilecek, aynı zamanda geçimlerini temin edebilecekler." ifadesini kullandı.

Yeldan, atölyede çalışanların tahliye olunca tekstil sektöründe kendileri iş bulduklarını, yeniden suç işleme noktasında olumsuzluğa rastlamadıklarını anlattı.

Bu yönde takip ettikleri örnekler olduğunu ifade eden Yeldan, "Buradaki arkadaşlarımız bu mesleği öğrendikten sonra mutlaka kendi güçleriyle hayata tutunmaya devam ediyorlar. Biz de kendilerini hem takip ediyoruz hem destekliyoruz hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı projelerine yönlendiriyoruz." dedi.

- "En azından meslek sahibi olabildik"

Atölyede çalışan ve bir sene yükümlülüğü olan 27 yaşındaki B.A, daha önce de fidan diktiğini, kurs açılınca yetkililerin kendisini buraya yönlendirdiğini belirtti.

Daha önce iğneyi iplikten geçiremezken şu anda dikiş makinesi kullandığını aktaran B.A, "Başımıza ister istemez sıkıntılar geldi ve cezasını gidip çektik. Bir meslek sahibi de olamadık. En azından meslek sahibi olabildik. Allah razı olsun." diye konuştu.

Kamu hizmetinde 2020'ye kadar çalışma yükümlüğü olan 31 yaşındaki M.A. da bir aydır ütü yaptığını, halen dikiş yapmayı öğrendiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler