MHP Adana İl Başkanı Avcı: “Başbuğ Türkeş’in emaneti emin ve ehil ellerde!”

MHP Adana İl Başkanı Avcı: “Başbuğ Türkeş’in emaneti emin ve ehil ellerde!”

4 Nisan 1997’de aramızdan ayrılan MHP’nin Kurucu Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in 24. vefat yıl dönümü…

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı:

Başbuğ Alparslan Türkeş, 24 yıl önce bedenen aramızdan ayrılmıştır ama manevi varlığı ile her zaman bizimledir. Kutlu mirası, milli emaneti emin ve ehil ellerdedir. Sancak, Bilge Liderimizin elinde burçlardadır.

  • “Başbuğ Türkeş’in emaneti emin ve ehil ellerde!”
  • “Emaneti canımız pahasına korumaya yeminliyiz!”

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Başbuğ Alparslan Türkeş, 24 yıl önce bedenen aramızdan ayrılmıştır ama manevi varlığı ile her zaman bizimledir. Kutlu mirası, milli emaneti emin ve ehil ellerdedir.” dedi.

turkes.jpg

Türkeş’in vefatının 24. Yıl dönümü…

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, 4 Nisan 1997’de ebedi âleme göç eden MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Merhum Alpraslan Türkeş’in vefatının 24. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı. Avcı, “Ülkücü-Milliyetçi Hareket’in unutulmaz, unutulamaz büyük değeri, Kurucu Genel Başkanımız merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, sadece Türkiye’deki Türkler için değil, Dünyadaki bütün Türkler için de umut olan, moral veren örnek bir liderdi.” ifadesini kullandı.

Hapisler, İşkenceler, Sürgünler… 

Başkan Avcı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ruh ve can veren Türk milliyetçiliği gibi yüce bir değeri sonsuza dek yaşamak ve yaşatmak üzere mücadele eden Başbuğ Alparslan Türkeş, bu uğurda hapis ve tabutluklarda işkencelere katlanan, demokrasi uğruna sürgün cezaları reva görülen, 12 Eylül 1980 darbesini yapan zalimlerin bile yıldıramadığı bir liderdi.” diye konuştu. 

“Vizyon Ve Misyon Sahibi Bir Lider”

Bünyamin Avcı şöyle devam etti:

“Turan sevdasıyla yaşayan, Sovyetler Birliği’nin dağılacağını, Türk Cumhuriyetlerinin mutlaka bağımsızlıklarını kazanacağını öngören, Türk yurtlarında bugün bile bağları devam eden ilişkiler inşa eden merhum Türkeş; Türkiye'de ise ömrünün tamamında bölücü ihanete, kültürel yozlaşmaya, ahlaki erozyona karşı mücadele etmiştir. Başbuğ Türkeş, vizyon ve misyon sahibi bir lider olarak milli ve manevi şuuru önceliğine alan bir gençliğin yetişmesi için de Ülkü Ocaklarını kurmuştur. MHP ile birlikte Ülkü Ocakları Başbuğ’umuzun bizlere bıraktığı iki büyük miras olmuştur.”

“Emanet Emin Ve Ehil Ellerde”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mesajını şu ifadelerle tamamladı:

“Başbuğ Alparslan Türkeş, 24 yıl önce bedenen aramızdan ayrılmıştır ama manevi varlığı ile her zaman bizimledir. Kutlu mirası, milli emaneti emin ve ehil ellerdedir. Sancak, Bilge Liderimizin elinde burçlardadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin liderliğinde ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesiyle mücadele veren Ülkücü-Milliyetçi Hareket olarak, emaneti canımız pahasına korumaya yeminliyiz. Bu vesileyle; Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş’i, irtihal etmiş bütün dava arkadaşı büyüklerimizi, mübarek şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun!”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler