MHP: Erdoğan De Gaulle gibi gidecek...

MHP: Erdoğan De Gaulle gibi gidecek...

MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan da değişikliğin, hangi noktada olursa olsun referandumun, AK Parti'nin güven oylaması haline dönüşeceğini söyleyerek...

MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan da değişikliğin, hangi noktada olursa olsun referandumun, AK Parti'nin güven oylaması haline dönüşeceğini söyleyerek Erdoğan'ı eski Fransa cumhurbaşkanına benzetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Anayasa referandumunda çıkacak sonucuna ilişkin,  ''Biz milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Sonuç ne çıkarsa kabulümüzdür, başımızın tacıdır'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM'de gazetecilerin referandum sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Anayasa değişikliği konusundaki düşüncelerinizi, 'hayır' diyebilmelerini sağlamak adına halka nasıl anlatacaksınız?'' sorusuna Elitaş, ''Halk her şeyi bilir, 'halk bilmiyor' diyenler aslında bir şey bilmiyorlar. Halk, hem seçim hem de referandum sandıklarında kendisini, 'bir şey bilmiyor' diye gösterenlere gerekli cevabı veriyor'' yanıtını verdi. Elitaş, şunları söyledi:

''Halk şuna oy verecek; kadın-erkek fırsat eşitliğine, pozitif ayrımcılığa 'evet' diyecek. Ekonomik Sosyal Konsey'e oyunu verecek. Ombudsmanlık gibi konuda, artık kendi problemlerini çözecek bir makam oluşacağı için 'evet' oyunu verecek. Anayasamızda çok önemli değişiklikler var. İçerik olarak Anayasa değişikliği paketine vatandaşlarımızın 'evet' oyu vereceğine inanıyoruz. 'Evet' oyu vermeleri gerektiğine inanıyoruz. Çünkü, özü itibarıyla önemli değişiklik olmamıştır. Sadece, 'adet yerini bulsun' diye iptal yönünde karar vermiştir. Ümit ediyorum, bundan sonra ki süreçlerde Anayasa Mahkemesi, artık Anayasa ihlaline girmez. Halk, bu değişiklik maddelerinin ne olduğunu biliyor. Demokrasinin standardının yükseldiğini, taçlandırıldığını biliyor. Bundan sonra darbe yapmak isteyenlerin heveslerinin kırıcı hale geldiğini biliyor.''

Elitaş, bir gazetede yar alan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın telefonla konuşmaktan korktuğu için kuryeler aracılığıyla haberleştiği yönündeki haberin hatırlatılması üzerine, ''İnternette de aynı şey var. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi kabul edilen Microsoft'a 'hacker'ların ne yaptığını biliyorsunuz. Bunu demokrasi standardıyla alakalı değerlendirmemek lazım. Trafik kazalarında insanlar hayatını kaybediyor. Onun için otomobili yasaklayalım mı? Bununla ilgili gerekli önlemleri almamız şart'' diye konuştu.

İnsanların rahat bir şekilde birbirleriyle konuşmalarının sağlanması gerektiğini vurgulayan Elitaş, dinleme faaliyetlerine yönelik getirilecek cezaların ''caydırıcı'' olabileceğini söyledi.

Bir gazetecinin, ''Bunlar sizin iktidarınızda oluyor'' sözlerine Elitaş, ''Bizim iktidarımız teknolojiyle barışık olduğu için, teknolojik gelişme çok ileri seviyede oldu'' yanıtını verdi.

''Referandum sizce AK Parti açısından bir güven oylamasına dönüşür mü?'' yolundaki soruya Elitaş, ''Referandum, vatandaşın Anayasa paketiyle ilgili görüşlerini ortaya çıkaracak. Bazıları bu şekilde görüyorlar. Halkın oylarına müracaat etmeyi içine sindiremeyenlerin ileri sürdükleri karşıt görüştür bu. Referanduma artık Türk milleti alışmalı. Sınırlı düşünen siyasetçilerin artık zihinlerindeki örümcek ağlarını yırtmaları gerekir'' karşılığını verdi.

''CHP'nin referanduma ilişkin bir sloganı bulunduğunun'' ifade edilmesi üzerine Elitaş, ''CHP, kendi iç dünyasındaki fırtınaları çok iyi tahlil edebilmeli. Herkes her sloganla ortaya çıkabilir. Biz milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Sonuç ne çıkarsa kabulümüzdür, başımızın tacıdır'' dedi.


-''GÜVEN OYLAMASINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ''-


CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise gazetecilerin referanduma ilişkin bir sorusuna,  ''Kanun, çalışanlar için hiçbir yeni hak getirmiyor. Demokratikleşme konusunda da yeni bir gelişme yok. Bir tek sonucu olacak, yargı siyasallaşacak ve AKP yandaşı bir yargı ortaya çıkarılacak. Biz, millete bunu anlatacağız'' yanıtını verdi.

''Vatandaşa, 'AKP'den memnun musunuz? Paket sizin için hiçbir yenilik getirmediği halde 'evet' diyecek misiniz' sorularını yönelteceğiz'' diyen Ersin, ''Sadece bir kişi üzerine kurulu yönetim anlayışını halkın reddedeceğini'' savundu.

Gazetecilerin, ''Referandumu güven oylamasına mı dönüştüreceksiniz?'' sorusu üzerine Ersin, ''Elbette güven oylamasına dönüştüreceğiz. Vatandaş, AKP'den memnun mu değil mi? Bu noktaya gelecek tabii ki'' dedi.

Ersin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a ilişkin haberi değerlendirirken de ''Telekulak terörünün hangi noktalara vardığı, toplumda nasıl travmalar yarattığını gösteren bir olay. Anayasa Mahkemesi Başkanı bile telefon teröründen çekiniyorsa, Meclis Başkanı odasında her gün böcek araması yaptırıyorsa, bu telekulak terörünün hangi aşamalara geldiğini düşünün'' diye konuştu. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ''DE GAULLE'' BENZETMESİ''

MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan da değişikliğin, hangi noktada olursa olsun referandumun, AK Parti'nin güven oylaması haline dönüşeceğini söyledi.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Charles De Gaulle'nin, görevdeyken yerel yönetimlere daha fazla yetki verilmesini amaçlayan bir referandum yaptığını anımsatan Atılgan, ''Çok ciddi bir riskti ve Fransız halkı bir savaş kahramanının bu isteğini reddetti. Durum böyle olunca De Gaulle, devlet başkanlığından ayrıldı. Bana göre, bu referandumdan 'hayır' çıkması durumunda Sayın Tayyip Erdoğan Hükümetinin devam etmesi mümkün değildir'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Sayın Başbakan'ın sonu De Gaulle'nin sonu gibi mi olacak?'' sorusuna Atılgan, ''Yani... Bizim gördüğümüz kadarıyla Türk milleti, bu iktidardan bıkmıştır. Bu vesileyle bu iktidarın gitmesini sağlayacak, bu referandumdan 'hayır' çıkaracaktır'' yanıtını verdi.

Atılgan, CHP'nin seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesi yönündeki teklifine ilişkin bir soruyu da ''Şu anda çok uygulanabilir gelmiyor. Seçim yasalarında yapılan değişiklikler bir yıl sonra devreye girebiliyor. MHP, yüzde 10 barajının muhafaza edilmesi yönünde görüş bildirmiştir.'' şeklinde yanıtladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler