Milletvekili Varlı, Çukurova topraklarının çoraklaşmasına neden?

Milletvekili Varlı, Çukurova topraklarının çoraklaşmasına neden?

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Çukurova topraklarının çoraklaşmasına neden olan  uygulamaları, dişi hayvan kesimi ile yem fiyatının pahalı...

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Çukurova topraklarının çoraklaşmasına neden olan  uygulamaları, dişi hayvan kesimi ile yem fiyatının pahalı hale gelmesini Meclis gündemine taşıdı.

ADANA ? Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Çukurova topraklarının çoraklaşmasına neden olan  uygulamaları, dişi hayvan kesimi ile yem fiyatının pahalı hale gelmesini Meclis gündemine taşıdı.

Varlı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu?nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde; Adana, Ceyhan, Tarsus, Osmaniye sınırlarını kapsayan Çukurova bölgesinde sulanabilir tarıma elverişli toprakların bilinçsiz sulama neticesinde taban suyunun yükseldiğini, toprağın çoraklaşma belirtisi gösterdiğini kaydetti. 

BAKAN EROĞLU?NA SORULAR

Muharrem Varlı, bununla ilgili ?Çukurova bölgesinin birçok yerinde yarım bırakılan taban drenajı yapımı ile ilgili bir çalışmanız olacak mıdır? Yükselen yeraltı sularının çoraklaşmaya neden olmaması için başka bir çalışmanız var mıdır? Eğer yoksa bu çalışmaların yapılmaması zaten çok sıkıntılı günler geçiren çiftçilerimizi kaderleriyle baş başa bırakmak değil midir?? sorularını yöneltti.

PAHALI YEM VE DİŞİ KESİMİ

Varlı, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker?in cevaplaması talebiyle verdiği önergede ise, ?Devri iktidarınızda hayvancılığın çok büyük sıkıntılar yaşadığını hep haykırarak beyan ettik. Yem fiyatlarının pahalılığından, süt fiyatlarının ucuzluğundan bahsederek, besicilik ve damızlık süt ineği yetiştiriciliği yapanların bu işi terk ettiklerini, dişi hayvanlarını dahi kesime gönderdikleri gerçeğini dile getirmemize rağmen, bunların hiç birisi dikkate alınmayarak, sorunun daha da büyümesine neden olunmuştur.? dedi.

BAKAN EKER?E SORULAR

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ?Yem fiyatlarında hayvancılık ile iştigal eden üreticilerin lehine bir iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz? Dişi hayvan kesiminin engellenmesi konusunda her hangi bir çalışma veya yasaklama çalışması yapılacak mıdır? Doğurmaya yakın hayvan ithal edip, cazip fiyatlarla üreticilerimize dağıtmayı düşünüyor musunuz?? sorularına da cevap aradı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler