Motosiklette 'Türkiye Akrobasi Şampiyonası' başladı

Motosiklette 'Türkiye Akrobasi Şampiyonası' başladı

Türkiye Motosiklet Federasyonunca 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Mersin'de düzenlenen Motosiklette Türkiye Akrobasi Şampiyonası başladı.

MERSİN

Türkiye Motosiklet Federasyonunca (TMF) ilk kez 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Motosiklette Türkiye Akrobasi (StuntŞampiyonası, Mersin'de başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toroslar Belediyesinin desteklediği organizasyon, merkez Toroslar ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda start aldı.

Mersin'de geçen yıl kasım ayında motorunun, tırla çarpışması sonucu yaşamını yitiren TMF sporcusu Yunus Emre Karan ile arkadaşı Abidin Gül'ün anısına yapılan organizasyonda, motosiklet akrobatları yeteneklerini sergiledi.

Türkiye genelinde farklı illerden 33 sporcunun katıldığı organizasyonda, elemenin ardında 17 motor akrobatı şovlarını sahneledi.

Gösterileri izlemek için alan gelen vatandaşlar, sporcuların hareket halindeyken motorun üzerine çıkıp ellerini bıraktığı anlar karşısında büyük heyecan yaşadı.

Motor akrobatlarının Türk bayrağıyla yaptığı şov da, izleyenlerden alkış aldı. 

"Şampiyona iki aşamalı gerçekleşecek"

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk düzenlenen şampiyona ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

İlçede motor sporcuları için bin 100 metre uzunluğuna sahip bir drag pisti yaptırdıklarını anlatan Tuna, " Şovlar herkesin yapabileceği hareketler içermiyor. Dikkatli yapıldığı takdirde hoş bir spor. Motorcu arkadaşlara şovları dolayısıyla teşekkür ediyorum." dedi.

TMF İl Temsilcisi Yusuf Güder de şampiyonaya 33 sporcunun katıldığını, zorunlu hareketleri yapamayan motor akrobatlarının ise elendiğini aktardı.

Kentte 2 gün boyunca sürecek olan organizasyonda, eleme turlarına yükselmeye hak kazanan 17 sporcunun yarışacağını dile getiren Güder, "Şampiyona iki aşamalı gerçekleşecek ve jüri üyelerinin puanlamasıyla sona erecek. Sporcular 10 zorunlu hareketin dışında özel hareketler ekleme şansına sahipler. Türkiye'de ilk kez düzenlenmesi sebebiyle kategori ve sınıf ayrımı yapmadık. Federasyon olarak bu organizasyonu düzenlemekten mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Motosiklet sporunun geniş kitlelere tanıtılması ve sevdirilmesi için ilk kez düzenlenen şampiyona yarın eleme ve final müsabakalarıyla son bulacak.

Muhabir: Serkan Avcı,Sezgin Pancar

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler