Muharrem Varlı, Yedigöze HES ve sulama Meclis önerge...

Muharrem Varlı, Yedigöze HES ve sulama Meclis önerge...

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Yedigöze Barajı ve Hidro Elektrik Santrali (HES) ile bölgedeki sulama projesindeki belirsizliği Meclis gündemine taşıdı.ADANA...

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Yedigöze Barajı ve Hidro Elektrik Santrali (HES) ile bölgedeki sulama projesindeki belirsizliği Meclis gündemine taşıdı.

ADANA ? Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, İmamoğlu ile Aladağ ilçe sınırlarından geçen Seyhan nehri üzerine yapılmakta olan Yedigöze Barajı ve Hidro Elektrik Santrali (HES) ile bölgedeki sulama projesindeki belirsizliği Meclis gündemine taşıdı.

YILAN HİKAYESİ?

Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu?nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Varlı ?Basında çıkan haberlerde, Yedigöze Barajı ve H.E.S inşaatının birlikte tamamlanması için sulama projelerinin de ihale edileceği, bu projenin yap işlet devret modeli ile yapılacağı ve bu modelin sulama alanında Türkiye?de bir ilk olduğu belirtilmiştir. Ayrıca Yedigöze Barajı ile İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan ilçelerinin içme sularının da temin edileceği belirtilmiştir.? bilgisini verdi.

Yılan hikayesine dönen projelerin başta üreticiler olmak üzere bölgedeki vatandaşlar tarafından sabırsızlıkla beklendiğini ifade eden Varlı şu soruları yöneltti:

SEÇİMDEKİ SÖZLER?

?Yedigöze Barajı ve Hidro Elektrik Santrali inşaatı hangi aşamadadır ve ne zaman bitecektir? Anılan bölgeyi kapsayacak olan Sulama Projeleri ihale edilmiş midir? Eğer edildi ise bu ihaleyi hangi şirket almıştır? Sulama projesi ne zaman bitirilecektir?  İktidar Milletvekillerinin geçtiğimiz yıldaki yerel seçim çalışmalarında seçmenlerine vaat ettiği, 2010 yılında sulamanın başlayacağı sözleri ne zaman gerçekleşecektir? Sulama projeleri tam olarak hangi bölge ve köyleri kapsayacaktır? Yedigöze Barajı tamamlandığında İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan ilçelerinin içme suyu da temin edileceği belirtildiğine göre, bu su isale hatlarında bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmadıysa bu çalışmalar ne zaman başlayacaktır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler