Muş: Bu vatan için gövdesini siper edenlere saygısızlık yapmak kimsenin haddi değil

Muş: Bu vatan için gövdesini siper edenlere saygısızlık yapmak kimsenin haddi değil

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, CHP Trabzon Milletvekili Pekşen'in, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili sözlerine ilişkin "Bu vatan için gövdesini siper eden, canını seve seve veren kahramanlara saygısızlık yapmak kimsenin haddi değildir." dedi.

TBMM - İSMAİL ÇİMEN

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in dün katıldığı bir televizyon programında, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili "Darbeyi AK Parti'nin kendisi yaptı" dediğini ve yaşamını yitiren 250 şehit ile ilgili "öngörülemeyen sonuç" nitelemesinde bulunduğunu anımsattı. 

Pekşen'in bu sözlerinin yalan ve iftira olduğunun altını çizen Muş, hezeyan dolu açıklamalarından ötürü Pekşen'i kınadıklarını dile getirdi.

Mehmet Muş, hiçbir somut delil olmadan "Darbeyi AK Parti yaptı" ifadelerini kullanmanın siyasi fırsatçılık yapmaya çalışmak ve ucuz bir siyaset anlayışı olduğunu söyledi.

"Çamur at izi kalsın" siyaseti gütmenin kirli bir zihniyetin tezahürü olduğunu belirten Muş, şunları kaydetti:

"Keza aynı CHP milletvekili tarafından 250 şehidimizle ilgili 'öngörülemeyen sonuç' ifadesinin kullanılması da şehitlerimizin ruhuna ve milletimize karşı çok büyük bir saygısızlıktır. Bu vatan için gövdesini siper eden, canını seve seve veren kahramanlara saygısızlık yapmak kimsenin haddi değildir. O vatandaşlarımız boşu boşuna şehit olmamıştır. Onlar, CHP milletvekilinin iddia ettiği gibi 'öngörülemeyen sonuç' değil, bu milletin tarihine adlarını altın harflerle yazdıran şanlı birer şehittir. Onlara yönelik bu tip hezeyanlar ise ancak onların katillerini sevindirmeye yaramaktadır. Şimdi CHP Grubu'na sesleniyoruz, sizler milletvekilinizin bu sözlerinin arkasında mısınız, değil misiniz? Milletvekiliniz bu iftira dolu sözleriyle ilgili hem AK Parti'den, hem de şehit yakınlarımızdan özür dileyecek mi, dilemeyecek mi? Bu soruların cevabını bekliyoruz."

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler