Musa Alp; “İsrail sabrımızı taşırmıştır”

Musa Alp; “İsrail sabrımızı taşırmıştır”
Çukurova üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Alp, KYK Adana öğrenci yurdunda öğrencilerle birlikte oluşturdukları ‘Filistin ve 15 Temmuz’ köşesinde “İşgale Karşı Ses Ver” eylemi düzenleyerek İsrail’in kalleş soykırım..

Musa Alp; “İsrail sabrımızı taşırmıştır”

Çukurova üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Alp, KYK Adana öğrenci yurdunda öğrencilerle birlikte oluşturdukları ‘Filistin ve 15 Temmuz’ köşesinde “İşgale Karşı Ses Ver” eylemi düzenleyerek İsrail’in kalleş soykırım saldırılarını lanetleyen açıklamalar yaptı.

Eyleme KYK Adana Yurt Müdürü İsmail Yiğit ve bir grup öğrenci katıldı.

Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve ülkesinin büyükelçiliğinin Tel Aviv'den bu şehre taşınması kararının hayata geçirmesi dünya Müslümanlarının tepkisine neden oldu. Yapılan bu işgalci hareketin ardından yeryüzündeki tüm Müslüman alemi ayağa kalktı, ve çeşitli etkinliklerle bu hain işgali lanetleyen eylemler gerçekleştirdiler.

Bu eylemlerden biri de dün akşam Prof. Dr. Musa Alp önderliğinde KYK Adana öğrenci yurdunda gerçekleşti. Alp eylemde yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve ülkesinin büyükelçiliğini Tel Aviv'den ‘Kırmızı Çizgimiz’ olan Kudüs’e taşıması sabrımızın taşması anlamına gelmektedir. Türkiye Müslümanları olarak, tarihin bize verdiği kutsal misyonu ifa edeceğiz. İslam coğrafyasına Türkiye’nin liderlik ve hamilik yapması Siyonist emperyalistlerin kuklası, okyanus ötesinden iftira operasyonları ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin bütün dünya mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edeceğiz. Hükümetimiz de bu alçak girişime kayıtsız kalmayacaktır. Diplomatik ve siyasi anlamda yapılması gereken ne ise ivedilikle yapılacaktır. Bizim 15 temmuzda yaşadığımız kalleş saldırının benzerini Kudüs’te Filistinli kardeşlerimiz 70 yıldır yaşıyor. Biz de bu amaçla KYK erkek öğrenci yurdumuzda yurt müdürümüz ve öğrencilerimizin çabalarıyla, iki köşe yaptık. Biri “15 Temmuz Şehitleri Köşesi”, diğeri de “Kırmızı Çizgimiz Kudüs” köşesi. Bilinsin ki, terör devleti İsrail’in işgali bitene, Kudüs ve Filistin özgürleşene kadar mücadelemiz devam edecektir.”

Kaynak:adanapost

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.