Osman Şahbaz'a Budapeşte'de Ziyaret

Osman Şahbaz'a Budapeşte'de Ziyaret

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'a, Szabadbattyán önceki Belediye Başkanı Polyák István Vilmos ve Macaristan İstanbul Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı, Kültür Ataşesi, şair ve çevirmen Balázs Szőllőssy Budapeşte'de nezaket ziyareti..

osman-sahbaz-1.jpg

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'a, Szabadbattyán önceki Belediye Başkanı Polyák István Vilmos ve Macaristan İstanbul Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı, Kültür Ataşesi, şair ve çevirmen Balázs Szőllőssy Budapeşte'de nezaket ziyaretinde bulundu.

Kırklareli Kavaklıi ile Szabadbattyán kardeş şehir

Polyák István Vilmos ziyarette konuşmasında, ''Osmanlı Türk döneminden kalma Kula Torony isimli kulesi bulunan, Macaristan’ın Székesfehérvár iline bağlı Szabadbattyán kenti Kırklareli Kavaklı Belediyesi ile kardeş şehirdir. İki dost ülke ve şehirlerimiz arasında değerli ilişkilerin oluşmasında ve sürdürülmesinde sayın konsolos sizin katkılarınıza çok teşekkür ediyoruz.

Kardeş şehrimiz Kavaklı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Macaristan Koordinatörlüğü, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü YEE ve Türk Macar İşadamları Derneği TÜMİŞAD ile birçok faydalı sosyal ve kültürel proğramlar gerçekleştirdik'' dedi.

Kültür Ataşesi Balázs Szőllőssy, Macaristan İstanbul Kültür Merkezi olarak Türkiye'de bir çok kültürel ve sosyal etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Pandemi dönemi bize farklı kapıların açılmasını sağladı. Mesela, Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve Amerika'dan Macarca öğrenen öğrencimiz oluştu, dedi.

Osman Şahbaz ise, ''Türk Macar dostluğunun geliştinilmesi, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması yönünde olabilecek her türlü katkıyı vermeye hazırım. Dostluğumuzun ve kardeşlik ilişkilerimizin uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum'' dedi.

Aynı zamanda sanatçı ve ressam olan Polyák István Vilmos Sultanahmet camisini tuval üzerine resmettiği yağlıboya toblosunu Konsolos Osman Şahbaz'a hediye etti.

Sonrasında hep birlikte Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürlüğüne yeni atanan Mustafa Aydoğdu'u Andrássy bulvarındaki Enstitü merkezinde ziyaret ederek hoş geldin dileklerini iletip, yeni görevinde muaffakiyetler dilediler.

Türk çayı ve lokumunun ikram edildiği, samimi ortamda geçen ziyarette var olan ve olası işbilikleri konuşuldu.

Önümüzdeki süreçte ortak çalışmalar yapılabileceği vurgulandı.

Macaristan, Türkiye için önemli dost, partnerimiz ve güzel projeler yapacağımıza inanıyorum

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü YEE Müdürlü Mustafa Aydoğdu de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Henüz Budapeşte'de göreve yeni başladım, yeni dostlar tanıyarak alışmaya çalışıyoruz. Daha önce farklı ülkede, şehirlerde ve Ankara'da görev yaptım. Macaristan Türkiye için önemli dost, partnerimiz ve güzel projeler yapacağımıza inanıyorum'' dedi.

Görüşmede, Türkiye ve Macaristan'ın müşterek olarak tanıtımı ve kültürel ilişkiler ele alındı, karşılıklı iyi niyet dileklerinin iletilmesinin ardından Enstütüden ayrılındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler