'Peygamberler Şehri'nde ramazan coşkusu

'Peygamberler Şehri'nde ramazan coşkusu

Birçok peygamberin yaşadığı rivayet edildiği için "Peygamberler Şehri" olarak anılan Şanlıurfa'da, ramazan ruhu farklı yaşanıyor.

ŞANLIURFA - RAUF MALTAŞ

İnanç turizminin önemli merkezlerinden "Peygamberler ŞehriŞanlıurfaramazan dolayısıyla gündüzleri adeta "ölü şehir" halini alırken, geceleri de hareketli bir yaşamla dikkati çekiyor.

"Peygamberlerin atası" kabul edilen Hz. İbrahim'in doğduğu, Hz. Eyyüp, Hz. Elyasa ve Hz. Şuayp gibi bazı peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen Şanlıurfa, özellikle İslamiyet açısından inanç turizminin en önemli kentlerinden biri olarak kabul ediliyor. Şehir, bu çerçevede ramazan ayında da Türkiye'nin farklı bölgelerinden ziyaretçilerini ağırlıyor.

Gündüz hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaştığı kentte vatandaşlar, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor. Bu nedenle gündüz saatlerini sakin geçiren Şanlıurfa, iftar saatinden itibaren adeta güne yeniden başlıyor.

İftardan sonra vatandaşlar, şehirde her dönem en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl'ü ziyaret ediyor.

Balıklıgöl'e ilgi

Civar il ve ilçelerden gelip Balıklıgöl Yerleşkesi ve çevresinde gezen vatandaşların yanı sıra iftarın ardından evlerinden çıkan Şanlıurfalılar da yerleşkede bulunan tarihi mekanları ziyaret edip sahura kadan serin havada "manevi iklimi" soluyor.

Balıklıgöl yerleşkesinin yanı sıra Hz. Eyyüp Peygamber'in hastalığında çile çektiği ve suyuyla hastalıktan şifa bulduğu kuyunun bulunduğu rivayet edilen makamın da yer aldığı mekanı ziyaret eden vatandaşlar, yatsı ezanının okunmasının ardından buradaki camilerde teravih namazı kılıyor. 

Ciğercilerde yoğunluk

Türkiye'nin damak tadıyla en meşhur illerinin başında gelen Şanlıurfa'da, ciğer kebabı tüketimi de ramazan ayında artıyor.

İftarın hemen ardından kentin tarihi mekanlarındaki ciğercilerde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, başta Haşimiye civarı olmak üzere, çeşitli semtlerde sahura kadar açık kalan tezgahlarda ciğer kebabı yiyebilmek için zaman zaman sıra bile bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler