Platform Başkanı Yalçın Çelik: "Yayımlanan bildiri milli iradeye karşı sorumsuzluk ve saygısızlıktır..”

Platform Başkanı Yalçın Çelik: "Yayımlanan bildiri milli iradeye karşı sorumsuzluk ve saygısızlıktır..”

Adana Eğitime Destek Platformu emekli amirallerin Montrö Sözleşmesi bahanesiyle bildiri yayınlamasına tepki gösterdi.

Platform Başkanı Yalçın Çelik; "Dün olduğu gibi bugün de, yarın da; Türk milletinin iradesi hedef alan demokrasiden uzak, gayri hukuki her türlü müdahalenin karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi.

Darbelerden Medet umanların, halkın demokrasi gücüne saygı duymayanların halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç olmadığını ve olamayacağını vurgulayan Başkan Çelik açıklamasında;

"Yayımlanan bildiri milli iradeye karşı sorumsuzluk ve saygısızlıktır. Her bir darbe girişimi ya da kalkışmanın, bu topraklar için planlanan her türlü kirli oyunun bir işgal girişimi olduğunu bilerek, milletimizin istikbali ve iradesine ipotek koymak isteyenlere karşı her zaman bağımsızlığımızın ve demokratik haklarımızın savunucusu olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Bir gece yarısı yapılan bildiri, hem millet iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanlığı makamına, hem yürütmeden sorumlu kabineye hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı iyi niyetten uzak talihsiz bir açıklamadır.

Ülkemizde sivil siyasete, demokrasiye, millet iradesine karşı iç-dış, kontrollü-kontrolsüz her türlü müdahalenin hatta müdahale teşebbüsünün sonuna kadar karşısındayız, karşısında olacağız" ifadelerine yer verdi.

Yalçın Çelik açıklamasını; "Adana Eğitime destek Platformu olarak demokratik, siyasi ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz" sözleriyle tamamladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler