Polise ilginç savunma: Ben hırsızım uyuşturucuyla işim olmaz..

Polise ilginç savunma: Ben hırsızım uyuşturucuyla işim olmaz..

Adana'da polis, 'Cono aşireti' olarak bilinen kişilerin yaşadığı Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki 14 adrese helikopter desteğiyle 15 gün içinde 2. operasyonu...

Adana'da polis, 'Cono aşireti' olarak bilinen kişilerin yaşadığı Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki 14 adrese helikopter desteğiyle 15 gün içinde 2. operasyonu düzenledi

'Şafak 2' kod adlı operasyonda uyuşturucu sattıkları belirlenen 7 kişi gözaltına alındı. Yaşlı bir kadın, operasyon sırasında polislere, "Ben hırsızım, böyle işlerde yokum" diyerek tepki gösterdi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin koordinesinde, özel harekat ve çevik kuvvetle birlikte 1000 polisin katıldığı baskın, sabah erken saatlerde gerçekleştirildi. Merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan mahallesinde uyuştucu madde satanlara yönelik operasyonda polis, kaçmaları önlemek için sokakları çembere aldı ve helikopterle izleme yaptı. Polisin uykuda yakaladığı bazı uyuşturucu satıcıları direnmek de istedi. Daha önceden uyuşturucu sattıkları belirlenen 14 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, bir kadın, evdeki erkeklerin dışarıda aranması sırasında pencereden, "Ben hırsızım böyle işlerde ben yokum" diyerek tepki gösterdi. Polis, 3 katlı bir evin zemin katını ise koç başı tabir edilen düzenekle patlattı. Baskında, uyuşturucu sattıkları belirlenen 7 kişi yakalandı. Bir Cono aşireti üyesinin gözaltına alınması sırasında yakınlarının, "O okuyor, niye gözaltına alıyorsunuz" demesi dikkat çekti. Karısı da eşinin yanına gelerek polislere tepki gösterdi.

DAHA ÖNCEKİ BASKIN

Adana'da 20 Nisan Salı günü de KOM ekipleri, uyuşturucu madde sattıkları belirlenen 30 adrese sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 40 kişi gözaltına alınmıştı. Uyuşturucu maddeye duyarlı 6 dedektör köpeğinin de kullanıldığı aramalarda elektrik tesisatları, soba, çamaşır sepeti içerisine saklanmış halde 293 birer gramlık eroin paketi ile 20 gram esrar ele geçirilmişti. Ayrıca, ruhsatsız 8 tabanca ile 4 av tüfeğine el konulmuştu.

Gözaltına alınan 40 kişiden 34'ü, "örgütlü bir şekilde uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu kullanımına zemin hazırlamak ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından tutuklanmış, 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler