Prof. Dr. Timuçin Çil: Baş ve boyun kanserinin farkında mıyız?

Prof. Dr. Timuçin Çil: Baş ve boyun kanserinin farkında mıyız?

Baş ve boyun kanserleri hakkında farkındalık oluşturmak için 22 Eylül 2021 Çarşamba günü, Adana Şehir Hastanesi kulak, burun, boğaz polikliniginde tüm gün baş ve boyun kanseri taraması yapılacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timuçin Çil, tüm vücut kanserlerinin yüzde 9’unu, kanserden yaşam kaybının ise yüzde 4’ünü oluşturan baş ve boyun kanserlerinin, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen kanser türleri arasında yer aldığını söyledi.

Her yıl Eylül ayının 3. haftasının "Baş ve Boyun Kanseri Farkındalık Haftası" olduğuna işaret eden Prof. Dr. Timuçin Çil, "Türkiye Dört Bir Yanda Baş Boyun Kanserinin Farkında. Peki ya sen?” sloganıyla bir çok ilde erken tanı ve baş boyun kanserine farkındalığı arttırmak amacıyla tarama yapılacağını kaydetti.

Adana'da gerçekleştirilecek etkinliğin koordinasyonunu yürüten Prof. Dr. Timuçin Çil, bu kapsamda, 22 Eylül 2021 çarşamba günü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB poliniğinde tüm gün kanser taraması yapılacağını belirterek, özellikle risk grubundakilere baş ve boyun kanseri taraması yaptırmalarını önerdi.

Baş ve boyun kanserleri hakkında toplumsal billincin yeterli düzeyde olmadığına da işaret eden Prof. Dr. Timuçin Çil, kamuoyu oluşturmak adına gazetecilere önemli görev düştüğünün altını çizdi.

Bu anlamda toplumsal farkındalığı arttırmak ve bilinçlendirmek için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile işbirliğine gidildiğini hatırlatan Prof. Dr. Timuçin Çil, etkinlik kapsamında gazetecilere de baş ve boyun kanseri taraması yapılacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler